Dolar

32,2099

Euro

34,7661

Altın

2.423,05

Bist

10.173,95

Fransızlar Suriye'ye kara operasyonunu onaylıyor

Kamuoyu araştırmalarına göre, Fransız seçmenlerin yüzde 56'sı, Suriye'de olası bir uluslararası kara operasyonuna destek veriyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-13 14:29:35

Fransızlar Suriye'ye kara operasyonunu onaylıyor

Fransa'da yapılan kamuoyu araştırması, seçmenlerin önemli kısmının, Suriye'de  IŞİD'e karşı olası bir uluslararası kara operasyonuna Fransız birliklerinin katılmasına destek verdiğini ortaya koydu.

"Journal du Dimanche" gazetesinde yayımlanan, Ifop araştırma merkezi tarafından düzenlenen ankette, seçmenlerin yüzde 56'sı olası uluslararası kara operasyonuna destek verdi. Ankete katılanların yüzde 43'ü bu seçeneğe karşı çıktı, yüzde 1'i ise kararsız olduğunu belirtti.

Merkez sağ seçmenin yüzde 64'ü kara operasyonunu desteklerken, bu oran, merkez sol seçmende yüzde 59 civarında.

Ankete, 18 yaşın üzerinde, farklı cinsiyet, meslek ve yaş grubundan bin kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın geçen hafta yaptığı açıklamanın ardından Fransız savaş uçakları Suriye'de IŞİD hedefleri üzerinde keşif uçuşları gerçekleştiriyor. Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, dün yaptığı açıklamada, ülkesinin savaş uçaklarının Suriye'de IŞİD hedeflerini vurma konusunda son kararını vermediğini söylemişti.

Fransa, Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına katılıyor ancak Suriye'de Esed rejimini "güçlendireceği" gerekesiyle bu ülkede hava operasyonlarına katılmıyordu. Fransa, Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele eden gruplara ise silah ve mühimmat yardımı yapıyor.

Haber Ara