Dolar

32,3803

Euro

34,7443

Altın

2.411,41

Bist

10.099,32

Fransa sığınmacı kampını yıkmaya başladı

Fransa, İngiltere’ye geçmek isteyenlerin son çıkış yolu olan, Manş Denizi kıyısındaki Calais kentinde yer alan ve ‘Vahşi orman’ (Jungle) olarak bilinen sığınmacı kampının güneyini yıkmaya başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-29 14:36:59

Fransa sığınmacı kampını yıkmaya başladı

Fransa, Manş Denizi kıyısındaki Calais kentinde yer alan ve ‘Vahşi orman' (Jungle) olarak bilinen sığınmacı kampının güneyini yıkmaya başladı.
Fransız yetkililer, Manş Denizi kıyısında bulunan ve İngiltere'ye geçiş yolu olarak görülen Calais'teki ‘Vahşi orman' (Jungle) sığınmacı kampının güney kısmını tahliye ediyor. AFP ajansının haberine göre 2 buldozer ve 20'ye yakın görevli, sığınmacıların ‘evlerini' yıkmaya başladı. Bununla birlikte 30 polis aracının da olay çıkması ihtimaline karşı kampın yakınlarında beklediği aktarıldı.

İngiliz basını, hijyen koşulları nedeniyle güney bölümünün 23 Şubat'ın  boşaltılması beklenen kampın tahliye işleminin mahkeme kararıyla ertelendiği yazmıştı. 

Tahliye kararı, sığınmacı dernekleri tarafından 26 Şubat'ta Danıştay'a taşınmıştı. Fransız basınına açıklama yapan 250 mülteci ve 10 yardım derneğinin avukatı, mahkemenin tahliye kararını mesai bitiminden önce Danıştay'a götürdüklerini belirtmişti.

Valiliğin tahliye kararının mahkeme tarafından uygun bulunmasının ardından kampa güvenlik gücü gönderildi. Bu gelişmenin ardından bölgede yıkım da başladu.

CALAIS KAMPI'NIN ÖNEMİ

İngiltere'ye geçmek isteyenlerin son çıkış yolu olarak bilinen kampta barınanların belirlenen başka yerlere taşınması istendi. Tahliye kararına direnenler ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

Fransa sığınmacıların yaşadığı kampın gayriinsani koşulları yüzünden uzun zamandır insan hakları derneklerinin ve sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekiyordu.

Valiliğin hijyen gerekçesi ile kapatılmasına karar verdiği kamp orman olarak da adlandırılıyor.

Haber Ara