Dolar

32,4018

Euro

34,8247

Altın

2.432,13

Bist

10.082,77

Fransa Menbiç'e asker gönderecek mi?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda yaptığı açıklamada, Fransa’nın Münbiç’e asker göndereceğini belirtmiş, Macron’un terör örgütü YPG’ye destek garantisi verdiği öğrenilmişti.Macron, yaptığı açıklamada, 'Kürtlere destek garantisi verdik. SDG-Türkiye arasında arabulucu rolü oynamak istiyorum. Suriye'nin kuzeyinin istikrara kavuşması için çalışacağız' ifadelerini kullanmıştı. Fransa ile yaşanan krize Türkiye'den sert tepki gelmiş, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Fransa’nın P

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-30 13:50:30

Fransa Menbiç'e asker gönderecek mi?

Donald Trump'ın "Suriye'den çekileceğiz" açıklamasının ardından Fransa'nın YPG ile görüştüğü ve Türkiye ile örgüt arasında arabuluculuk yapmak istediklerine ilişkin haberler geldi. Sonrasında ise Fransa'nın Menbiç'e asker göndereceği iddia edildi. Bu iddiaya Elysee Sarayı'ndan açıklama geldi.

"ASKERİ GÜÇ GÖNDERME SÖZÜ VERMEDİK"

CNN Türk'ün aktardığına göre Saray'dan yapılan aıklamada "Fransa'nın hedefi, SDG ile de işbirliği yaparak DEAŞ ile mücadele etmektedir. Suriye'de hedef Türkiye değildir. Menbiç'te bir operasyon da söz konusu değil. Herhangi bir askeri söz verilmedi. Uluslararası koalisyonun gerçekleştirdiği operasyonlar dışında Fransa'nın kuzeye asker gönderme planı yoktur. Yeni bir operasyon planı da yoktur" denildi.

(Haberelere gitmek için fotoğraflara tıklayınız)

1_3

2_3

3_3

4_4

Haber Ara