Dolar

43,7288

Euro

51,9267

Altın

7.075,98

Bist

14.180,69

Fransa'da, Musul için toplantı kararı

Musul'u Sünni direnişçiler ve bir grup IŞİD'liden ele geçirme operasyonuna ilişkin uluslararası bir toplantı düzenlenecek.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-17 19:34:24

Fransa'da, Musul için toplantı kararı

Fransa Savunma Bakanlığı kaynakları, basına yaptıkları açıklamada, bu toplantıda, ortak operasyonla ilgili durum değerlendirmesinde bulunulacağını bildirdi. Yine aynı kaynaklara göre, toplantıya, Fransa ve ABD'de olmak üzere 12 ülkenin savunma bakanı katılacak.

FRANSA KALKAN SAVAŞ UÇAKLARIYLA SALDIRIYOR

Fransa, Irak'ta Sunni Gruplar ve bir grup IŞİD'li ile mücadele için Peşmergeleri eğitmek üzere geçen yıl bölgeye askeri uzmanlar ve teçhizat göndermişti. Bölgeye son olarak top bataryası gönderen Fransa, Musul'un Sünni gruplardan ve IŞİD'ten ele geçirilmesi  için örgüt mevzilerine Charles de Gaulle uçak gemisinden kalkan savaş uçaklarıyla yoğun hava saldırıları düzenliyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara