Dolar

32,3697

Euro

34,7689

Altın

2.394,38

Bist

10.208,65

Fransa'da cumhurbaşkanı ve başbakan arasında 'kitap' polemiği

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, cumhurbaşkanlığı dönemini anlatan kitabı eleştiren Başbakan Valls'e cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-30 19:49:05

Fransa'da cumhurbaşkanı ve başbakan arasında 'kitap' polemiği

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINA RHİLAL BALTA

AA'nın haberine göre 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, 2 gazetecinin kendisiyle yapılan mülakatlar sonucu kaleme aldığı, "Bir cumhurbaşkanı bunları söylememeliydi" kitabındaki açıklamaları Başbakan Valls tarafından eleştirildi.

Le Monde gazetesine röportaj veren Başbakan Manuel Valls, kitapta yazılanlara çok kızgın olduğunu ve "utanç" şeklinde değerlendirdiğini söyledi.

Calais'deki Jungle sığınmacı kampından tahliye edilen sığınmacıların gönderildiği geçici sığınmacı merkezini ziyareti sırasında basın açıklaması yapan Hollande'den Valls'e cevap geldi.

Hollande şunları söyledi:

"Herkes kendi işine baksın. Ben kendiminkiyle ilgileniyorum, başbakan da kendisinkiyle ilgilensin. Ülkede Fransızları endişelendiren meselelerin çözümü için uğraşmaları gerekiyor."

SÖZ KONUSU KİTAP

Le Monde gazetesinden Gerard Davet ve Fabrice Lhomme'un kaleme aldığı "Bir cumhurbaşkanı bunları söylememeliydi" isimli kitap, Hollande'la cumhurbaşkanlığı dönemine ilişkin yapılan mülakatlara dayanıyor.

"BİR CUMHURBAŞKANI GERÇEKTEN DE BUNLARI SÖYLEMEMELİYDİ"

Hollande, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan kitapla ilgili çok tepki toplamış, bir cumhurbaşkanının gerçekten de kitapta anlattıklarını söylememesi gerektiği yönünde eleştirilmişti.

KİTAPTAKİ "İSLAM" AYRINTISI

Kitapta Hollande, Fransa'daki başörtülü kadınların birgün başlarını açarak, özgürleşeceğine inandığını vurgulamış ve Fransa'nın İslam'la sorunu olduğuna dair yorumlarda bulunmuştu.

 

Haber Ara