Dolar

43,7288

Euro

51,9267

Altın

7.075,98

Bist

14.180,69

Fransa'da bir mahkeme daha burkini yasağını askıya aldı

Lille İdare Mahkemesi, ülkenin kuzeyinde yer alan Touquet Belediyesi tarafından uygulanan tesettür mayosu yasağının askıya alındığını duyurdu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 16:30:02

Fransa'da bir mahkeme daha burkini yasağını askıya aldı

Sputnik'in aktardığı habere göre mahkeme, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin partisi Cumhuriyetçiler'in yönetimde olan Touquet Belediyesi'nin yasağının "kişisel hak ve özgürlükleri çok büyük ölçüde zarar verdiğine" hükmetti.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Fransa'da burkini olarak da bilinen tesettür mayosu tartışmaları geçen ay Marsilya'da özel bir yüzme havuzunu bir günlüğüne kiralayan bir kadın derneğinin, tesiste erkek öğretmenlerin de bulunacağını belirterek, bikini ile gelinmemesi konusunda üyelerine uyarıda bulunmasıyla başlamıştı.

Eylül ayında düzenlenmesi planlanan etkinlik, özel havuzun yönetimi ve Pennes-Mirabeau Belediyesi tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti. Marsilya'daki olayın ardından ülkenin güney kıyılarında başta Cannes ve Villeneuve-Loubet belediyeleri olmak üzere birçok kent sahilinde tesettür mayosunu yasaklanmıştı.

Danıştay'ın kararında, Villeneuve-Loubet'deki bazı kişilerin tercih ettiği yüzme kıyafetlerinin kamu düzenini bozduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadığının altı çizilirken bir risk olmaksızın belediyenin plajlarda böyle bir yasağı uygulayamayacağı kaydedilmişti.

Danıştay'ın kararı emsal teşkil etse de bazı belediyeler, yasak kararını ısrarla uygulamaya devam etmişti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara