Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'FETÖ yürüttüğü operasyonlarla ilgili CIA'ye bilgi veriyor'

Ergenekon kapsamında cezaevinde kalan gazeteci Nedim Şener, 'FETÖ'nün ABD'nin istihbaratı tarafından bilindiğini, hatta yürüttükleri operasyonların detaylarını CIA'e veriyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-10 11:32:47

'FETÖ yürüttüğü operasyonlarla ilgili CIA'ye bilgi veriyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sabah Gazetesinden İsa Tatlıcan'a konuştu. FETÖ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Nedim Şener, "FETÖ'nün ABD'nin istihbaratı tarafından bilindiğini, hatta yürüttükleri operasyonların detaylarını CIA'e veriyor" dedi.

İşte o açıklamalar:

ABD'de önemli bir etkinliğe katılarak FETÖ'yü anlattınız. Washington Gülen gerçeğini anlayamıyor mu?

- ABD çok şeyi biliyor aslında. ABD istihbaratı, CIA ve Beyaz Saray kim varsa FETÖ'yü biliyor. Nazlı Ilıcak'ın evindeki viskili FETÖ toplantılarına kadar biliyorlar. Green Card alırken Gülen'in yaptığı hukuksuzlukları da biliyorlar. Türkiye'deki Ermeni ve Yahudi din adamlarından referans mektubu almak istediğini ve reddedildiğini de biliyorlar. Sonuçta karşılarında nasıl bir yapı olduğunun farkındalar.

FETÖ ile ilgili herşeyi biliyorlar ama bilmiyormuş gibi davranmak işlerine mi geliyor?

- Evet. FETÖ üyeleri dış örgütlerle ilişkilerinde her türlü ihanete çok açık. Bütün dünyadaki yabancı örgütlere enformasyon saçıyorlar. Yürüttükleri operasyonların detaylarını CIA'ya veriyor. ABD, FETÖ gerçeğini biliyor ama kendisi için tehdit olarak görmediği için şimdilik göz yumuyor. 170 ülkede varlar ve ABD çıkarına çalışıyorlar. Böyle kullanışlı bir örgütü ABD safdışı etmez. Genelkurmay Başkanı'nın ofisine dinleme cihazı yerleştirip bunu imamına teslim edenlerle CIA elbette çalışmak ister.

Siz neler anlattınız?

- Ben FETÖ ile ilgili herşeyi anlattım. Bu anlattıklarımı bildiklerini gördüm. Bazı kişiler FETÖ ağzı ile bazı itirazlarda bulundu. Bunlardan biri Alan Makovsky idi. Ona da bunlar FETÖ'nün argümanları ile konuştuğunu söyledim. Mesela Adil Öksüz hakkında Gülen'in neden hiç konuşmadığını sordum.

Fetullah Gülen gibi dünyanın en rahat yalan söyleyen insanı Adil Öksüz ile bir ilişkim yok diyemez mi?

- Fetullah Gülen Adil Öksüz hakkında konuşamaz. Konuşursa "bizimle ilgisi yok" demesi lazım. Fetullah Gülen, Adil Öksüz hakkında "artık onu tanımıyoruz" yalanını söylemeyi göze alamaz. Hem kimseyi inandıramaz hem de bu yalan tabanı rahatsız eder. Ayrıca eğer Adil Öksüz örgüt tarafından terkedildiğini hisseder ve konuşursa sistem çöker.

Washington'daki toplantıya FETÖ'cü gazeteciler geldi mi?

- Gelmediler, Washington'da toplantıya gelselerdi kendilerini yaptıklarıyla deşifre edecektim. Mesela Emre Uslu veya Adem Yavuz Arslan gelseydi "Adil Öksüz'ü tanıyor musun" diyecektim. Kandırılmaya dünden razı insanlara konuşabilirler ama benim karşımda konuşamazlar. Ben Silivri'deydim bana Zekeriya Öz denilen alçağın göstermediği belgeleri Adem Yavuz Arslan televizyonda gösteriyordu. Çünkü bu belgeleri onlar hazırlamıştı. Şimdi bu sözde gazetecilerle mücadele edilmesini eleştiriyorlar. Dünyanın her yerinde anlatıyorum. Bu FETÖ'cülere gazeteci diyenlere saygım yok. Bu adamlara gazeteci denmez. Çalıştığı yerlere gazete denmez. Kitaplarını basanlara yayınevi denmez. Bunlar bir örgüt faaliyeti içerisinde çalışıyorlar.

Teröristbaşının iadesi konusunda ABD'deki izleniminiz nedir?

- Görüntü şu; İşi hukuka havale ediyorlar. Kendi sistematiği için inandırıcı ama ABD bu tür durumlara karşı alternatifler üretebiliyor. ABD Al Capone'u gelir vergisinden yakalayıp hapse atmıştı. ABD yönetimi FETÖ'nün Green Card'ını iptal ederse sorun çözülür. Çünkü bu kart hukuksuz şekilde alındı. Türkiye bir tez olarak bunu öne sürmeli. Yeşil Kart'ı iptal edilirse o ülkede kalamaz. Gülen'in iade edilmemesi bir hukuki karar değil, tercih meselesi.

 

Haber Ara