Dolar

42,5044

Euro

49,4990

Altın

5.761,07

Bist

11.007,37

FETÖ’ye ABD kalkanı

Adalet Bakanlığı tarafından 19 Temmuz tarihinde Fetullah Gülen'in ABD'den iadesinin talep edilmesine rağmen ABD Adalet Bakanlığı'nın iade dosyalarını mahkemeye bile göndermediği ortaya çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-07 11:19:52

FETÖ’ye ABD kalkanı

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Fetullah Gülen'in ABD'den iadesi ile ilgili süreç başlatıldı. Adalet Bakanlığı 19 Temmuz'da ABD'ye 4 ayrı iade dosyası gönderdi.10 Eylül tarihinde ise Gülen'in 15 Temmuz darbe teşebbüsü nedeniyle geçici tutuklanmasına ilişkin dosya da gönderildi.

BOZDAĞ ABD'YE GİTTİ

22-23 Ağustos'ta Ankara'ya gelen ABD Adalet Bakanlığından gelen heyette iade dosyaları ile ilgili bütün hukuki deliller tek tek anlatıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 27 Ekim'de ABD'ye giderek ABD Adalet Bakanı Loretta Liynch ile Washington'da bir araya geldi.

MAHKEMEYE GÖNDERDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın girişimlerine rağmen ABD FETÖ'nün iadesi konusunda adım atmadı.
ABD Adalet Bakanlığı'nın gönderilen dosyaları inceleyerek,mahkemeye iletmesi gerekirken henüz iade dosyaları mahkemeye gönderilmedi. Adalet Bakanlığı tarafından ABD Adalet Bakanlığı'na gönderilen iade ve geçici tutuklama talepleri ile ilgili kararı ABD mahkemelerinin verecek olmasına rağmen dosyaları mahkemeye göndermemesine dikkat çekiliyor. 

misafir
feto nun etkinliği kalmadığı halde abd iade etmez,ötmesinden korkar çünkü dünya üzerinde binlerce feto gibi hain tetikcisi var,türkiyeyi kaybetti bazı konularda ilişki devam edebilir ama türk halkı nazarında itibarı telafi edilemez durumda,bunu kendiside biliyor onun için türkiye aleyhine her türlü eylem içinde,ypg yi vurmayın diyor vurursanız bende idlip te sivilleri bombalarım oso yu vururum demek istiyor idlib i vurmasının sebebi bu,ırak ve suriye toprak bütünlüğü sözü abd projelerine tamamen ters,ırak la görüşmeler abd yi çıldırtıyor
alia57
ABD makamlarını boş verin...Oradan bir kaç senatöre ve gazeteciye rüşvet verin, herifleri yallayın bu FETÖ konusunu kamuoyunun gündemine getirsinler...ABD kamuoyunun olayın iç yüzünden haberdar olduğunu hiç sanmıyorum..Kamuoyu üzerinden oynayın...
M
Bunların hepsi hayrımıza! Hem böyle tek tek fetullahçılar uyanıp ayrılacak bu örgütten, öyle ya, Allaha peygamberine ve müminlere savaş açma makinası neden ısrarla bunu koruyor biryerde dank edecek o boş kafalar. İkincisi ise, sap döner keser döner gün gelir hesap döner, şüphesiz, o gün bazı birikimlerin olması gerektiği kanaatindeyim!

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara