Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

FETÖ'cüler 1 dolarlardan muska yapmışlar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün bağlı cuntacıların teröristbaşı Fetullah Gülen tarafından okunduğu söylenen 1 dolarlardan muska yaptıkları ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 09:09:54

FETÖ'cüler 1 dolarlardan muska yapmışlar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma dosyasına ilginç bir delil girdi. Cuntacıların üzerlerinde çıkan 1 dolarları bazı şüphelilerin ilginç bir yöntemle sakladığı belirlendi. Tutuklanan kimi subayların üzerlerinden çıkan bir dolarların muska şeklinde olduğu belirlendi. Örgüt üyelerinin, Gülen tarafından okunduğuna ve "bereket getireceğine ve işlerinin yolunda gitmesini sağlayacağına" inandığı bir dolarları kutsal kabul ederek muska şeklinde taşıdıkları ifade edildi.

CÜZDANDA SAKLI

Örgüt üyelerinin ayrıca söz konusu dolarları yakalatmamak için de cüzdanlarının iç kısımlarına sakladıkları anlaşıldı. Cezaevine koyulan ve TSK'dan ihraç edilen 20'nin üzerinde darbeci subayın cüzdanında bir dolar muskasının bulunduğu öğrenildi. Bunların arasında en dikkat çeken isim ise Deniz Kuvvetleri Denetleme Değerlendirme Başkanı Tuğamiral Ali Murat Dede oldu. Dede'nin komutanlıktaki odasındaki aramada not defteri ele geçirilmiş ve defterin içinde Gülen'e ait olduğu belirtilen saç telleri bulunmuştu.

Haber Ara