Dolar

32,2826

Euro

34,9679

Altın

2.446,71

Bist

10.173,42

Etiyopya Türk yatırımcılarının yeni gözdesi olabilir

Türkiye’nin Etiyopya büyükelçisi, Etiyopya’nın Afrika’da doğrudan yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için büyük bir mecra olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 13:59:38

Etiyopya Türk yatırımcılarının yeni gözdesi olabilir

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melatahat KEMAL

Türkiye'nin Etiyopya'ya yeni atanan büyükelçisi Fatih Ulusoy, Etiyopya'nın hali hazırda Türkiye'nin Afrika'ya yaptığı 6 milyar dolarlık doğrudan yatırımın 2,5 milyar dolarlık kısmını elinde tuttuğunu aktardı.

Türk büyükelçi, Etiyopya'nın Türkiye'nin Afrika'daki ticaret ortaklığında dördüncü sırada olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Etiyopya Başbakanı Haile Mariam Daselegn ikili görüşmeler gerçekleştirmiş ve yıllık ticaret hacminin yarım milyar dolar arttırılması yönünde anlaşma imzalamıştı.

Etiyopya'daki Türk yatırımcıları daha çok tekstil ve inşaat sektörlerine ilgi gösteriyor. İki ülke arasında enerji sektöründe de işbirliği bulunuyor. Türk şirketleri elektrik nakil hatlarının döşenmesi görevini üstlenmiş durumda.

Türkiye ayrıca Etiyopya'nın tren yolu inşası dahil olmak üzere alt yapı çalışmalarına da destek veriyor.

Geçtiğimiz sene Türkiye tren yolu projesi için ülkenin Awash Woldiya şirketine 300 milyon dolarlık kredi sağlayacağını açıkladı.

Sudan Tribune'un haberine göre Türk şirketleri 33.000 Etiyopyalıya istihdam sağladı.

Büyükelçi Ulusoy, Etiyopya'nın Batı Afrika'nın çatışmalardan zarar gören ülkesi Somali'de barış ve istikrarın temini için önemli bir ülke olduğunu belirtti ve Türkiye ve Etiyopya'nın Afrika Boynuzu'nda istikrarın temini için birlikte çalışabileceğini belirtti.

Haber Ara