Dolar

32,5208

Euro

34,8998

Altın

2.436,00

Bist

9.915,62

Esed ordusu Bab'a operasyon başlatacak

Esed ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki Bab'a operasyon başlatacağı açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 11:56:16

Esed ordusu Bab'a operasyon başlatacak

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Esed ordusu, Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesine operasyon başlatacağını açıkladı.

İran yayın organı Fars Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Esed ordusundan bir yetkili "Suriye hava kuvvetleri, Bab şehri semalarından ordu ve müttefiklerinin şehre operasyon başlatacağını ve halka bölgeyi boşaltmasını söyleyen binlerce bildiri attı" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BAB'A GİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türkiye'ye bağlı Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Bab'a 1 km yaklaştığı ve buna karşılık PKK Suriye kolu PYD'nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçleri ve rejim ordusunun ilçenin batı kesimlerine konuşlandırıldığı açıklandı.

Rejim ordusundan aynı yetkili "Suriye ordusu ve müttefikleri, Türkiye'ye bağlı güçlerin Bab'a saldırmasına izin vermeyecek" dedi.

Yetkili ayrıca "Bab ve Deyr Hafer operasyonlarında yer almak üzere Halep'in doğusuna binlerce özel harekat askeri yerleştirildi" açıklamasında bulundu.

RAKKA'NIN KAPISI

Rejim ve müttefiklerine bağlı güçlerin Rakka'nın giriş kapısı olarak değerlendirilen Bab ve Deyr Hafer gibi bölgelere operasyon düzenlemelerinin rejim güçlerinin Rakka saldırısına katılmayı planladıklarını gösteriyor.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri, geçtiğimiz haftalarda "Fırat'ın Gazabı" adı altında Rakka'da operasyon başlattıklarını açıklamıştı.

Haber Ara