Dolar

32,2574

Euro

34,7468

Altın

2.446,69

Bist

10.218,58

Esed güçleri stratejik tepeyi ele geçirdi

Suriye'nin Lazkiye kırsalında yer alan Türkmendağı'nın güneyindeki stratejik Burc El Kasab Tepesi rejimin kontrolüne geçtiği öğrenildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-07 23:19:43

Esed güçleri stratejik tepeyi ele geçirdi

AA'nın haberine göre: Suriye'nin Lazkiye kırsalında yer alan Türkmendağı'nın güneyindeki stratejikBurc El Kasab Tepesi rejimin kontrolüne geçtiği öğrenildi. 

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esed ordusu, Rus jetlerinin de desteğiyle Türkmen köylerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Rejim, hava destekli yoğun saldırılar sonrası güneyde stratejik öneme sahip olan ve 5 gün önce muhaliflerin eline geçen tepeyi geri aldı. 

Esed güçlerinin, bölgenin kuzeyindeki Dardağan ve Kulcuk köyü çevrelerine yönelik başlattığı kara harekatı da gün boyu sürdü. Kaynaklar, muhaliflerin saldırıları geri püskürttüğünü ve rejimin çatışmalarda önemli kayıplar verdiğini bildirdi. 

Türkmendağı'nın güneyinde bulunan ve 5 gün önce rejimin eline geçen Burc el Kasab Tepesi, birçok Türkmen köyü, Lazkiye-Halep karayolu ve Cebel Ekrad'a hakim konumda olması dolayısıyla stratejik önem taşıyor. 

Yaklaşık 4 yıldır muhaliflerin kontrolünde olan tepe, son bir ayda 3 kez el değiştirmiş oldu.

Haber Ara