Dolar

32,5034

Euro

34,8500

Altın

2.434,18

Bist

10.082,77

Endonezya Müslümanlarından İsrail'e tepki!

Endonezya'nın Müslüman sivil toplum kuruluşlarından Muhammadiyah Cemaatinin Merkez Yürütme Başkanı, İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptıklarını kınadı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-01 21:36:21

Endonezya Müslümanlarından İsrail'e tepki!

Endonezya'nın Müslüman sivil toplum kuruluşlarından Muhammadiyah Cemaatinin Merkez Yürütme Başkanı Dadang Kahmad AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Uygulanan tutumu Muhammadiyah olarak sert bir şekilde kınıyoruz." dedi.

Mescid-i Aksa'ya ibadetini yapmak isteyen herkesin rahatça girebilmesi gerektiğini ifade eden Kahmad, "İsrail askerlerinin Filistin halkına gerçekleştirdiği müdaheleler sonucu yaralanan ve ölenler oldu. İsrail'in bu durumunu yakından takip ediyoruz. Burada insan hakları ihlali söz konusudur." diye konuştu.

"İNSAN HAKLARINI İHLALE GİRİYOR"

Nahdlatul Ulema Başkanı Aizzudin Abdurrahman da İsrail'in takındığı tavra sert tepki göstererek, "İsrail'in Mescid'i Aksa'da yaptığı ihlalleri kınıyoruz. Bu tutum kesinlikle insan haklarını ihlale giriyor. Dinler için sembol olan Mescid-i Aksa'da her dinden insanlar gibi Müslümanların da rahatça ibadetlerini yerine getirme özgürlükleri bulunuyor. Bu özgürlük İsrail tarafından engellenemez." dedi.

Haber Ara