Dolar

32,1933

Euro

34,9870

Altın

2.515,23

Bist

10.895,90

Donald Trump, Rusya soruşturması sorularını yanıtlamayabilir

Savcı Mueller'in yürüttüğü 'ABD seçimlerine Rus müdahalesi' soruşturmasında Donald Trump'a yöneltilecek sorular medyaya sızdırılmıştı. ABD Başkanı Trump'ın yeni avukatına göre Başkan bu soruları cevaplamayabilir.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-07 08:51:28

Donald Trump, Rusya soruşturması sorularını yanıtlamayabilir

Başkan Donald Trump'ın yeni avukatı Rudolph Giuliani, Trump'ın kendisini suçlu göstereceği gerekçesiyle anayasal hakkını kullanarak Rusya soruşturması kapsamında yöneltilecek soruları yanıtlamayı reddedebileceğini söyledi.

Özel savcı Robert Mueller, 2016 başkanlık seçimlerinde Rusya ve Trump'ın kampanya ekibi arasında özel bir anlaşma yapılıp yapılmadığını soruşturuyor.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Trump'ın hukuk danışmanları ekibine yeni katılan avukat Rudolph Giuliani ABC'nin Pazar günleri yayınlanan ‘This Week' programına konuk oldu.

TRUMP ve AVUKATI AYNI FİKİRDE DEĞİL

Trump sık sık özel savcı Robert Mueller'in sorularını yanıtlamaya sıcak baktığını söylüyordu. Ancak avukatı Giuliani, Trump'ın aksine kendisinin bu konuya sıcak bakmadığını ifade etti. Avukatları Trump'ın soruşturma sırasında mübalağa ve yanlış söylemlerde bulunmasından endişe ediyor. Giuliani, Trump'ı yalan beyan yüzünden hapis cezası alan televizyonun sevilen karakterlerinden Martha Stewart'ın davası gibi bir davayla karşı karşıya bırakmak istemediğini kaydetti.

"SORULAR BİZE VERİLSİN ve YEMİNLİ OLMADAN CEVAPLAYABİLELİM"

Giuliani, Trump'ın ancak soruların kendilerine önceden verilmesi halinde ve yeminli olmaması kaydıyla Mueller'a ifade verebileceğini söyledi. Bu koşullar birçok savcının kabul edebileceği şeyler değil.

MUELLER CELP GÖNDEREBİLİR

Mueller ise Trump'ın ifadesini gönüllü olarak vermeyi reddetmesi halinde kendisine mahkeme karşısında yeminli ifade vermesi için celp gönderilebileceğini söylemişti.

Giuliani, Mueller'ın ekibiyle ilgli olarak ne seçimlere müdahale ne de adalete engel olma konusunda ellerinde dava oluşturacak deliller olduğunu söyledi.

 

Haber Ara