Dolar

32,3788

Euro

34,6918

Altın

2.400,66

Bist

10.044,63

Dışişleri Bakanlığı'ndan kritik açıklama

Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'e karşı hava harekatlarında kullanılmak üzere Türkiye'deki hava üslerinin ABD ve Koalisyon ülkelerine açıldığını duyurdu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 20:22:01

Dışişleri Bakanlığı'ndan kritik açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan IŞİD'le mücadeleye ilişkin açıklama geldi. Açıklamada ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava üslerimizi kullanmasına izin verildiği belirtildi.

ÜSLERİN KULLANIMINA ONAY GELDİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanlar Kurulu, TBMM'den 2 Ekim 2014 tarihinde aldığı yetkiye dayanarak, DEAŞ'a yönelik hava harekatlarına katılan ABD ve tarafımızdan uygun görülecek bazı bölge ülkeleri de dahil diğer koalisyon ülkelerinin insanlı ve insansız hava unsurlarının ülkemizdeki üslerde konuşlandırılmasına onay vermiştir. Bahse konu harekatlarda tabiatıyla Türk Hava Kuvvetleri unsurları da aynı amaçla görevlendirecektir" denildi.

IŞİD ile mücadele iddiasıyla Suriye'de hava saldırıları düzenleyen ABD ise daha önce IŞİD'e karşı savaşan muhalif grupları hedef almıştı. Nusret Cephesi ve Ahrar'uş Şam Hareketi başta olmak üzere Esed rejimine karşı savaşan gruplara hava saldırıları düzenleyen ABD, 23 Eylül 2014 tarihinde 27 Türkiye Cumuriyeti vatandaşını Halep kentinde katletmişti. Geçtiğimiz aylarda da İdlib kentinde Nusret Cephesi'ne yönelik ABD saldırısında da 8 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Öte yandan İdlib ve Halep kırsalında bulunan Ahrar'uş Şam'a ait pek çok nokta, ABD tarafından sürekli hedef alındı.

İŞTE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN O AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Haber Ara