Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Corbyn medyayı eleştirdi: Can candır

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, medyanın başka yerlerde yaşanan katliamlara da yer vermesi gerektiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-17 04:36:47

Corbyn medyayı eleştirdi: Can candır

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Paris saldırılarının dehşet verici olduğunu ancak medyanın başka yerlerde yaşanan katliamlara da yer vermesi gerektiğini söyledi: "Can her yerde candır" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Corbyn, Batılı ülkelerin Paris'teki terör saldırılarına vereceği yanıtın askeri müdahale değil, Suriye'de siyasi çözüm bulmak olması gerektiğini söyledi. 

İngiliz ITV televizyonuna konuşan Corbyn, Suriye'ye askeri bir müdahalenin 'daha çok ihtilaf, daha çok kargaşa, daha çok kayıp' getireceğini belirtti.

"Bir savaş her zaman mutlaka barışla sonuçlanmıyor. Çoğu zaman daha çok ihtilaf, daha çok kargaşa ve daha çok kayıp doğuruyor" ifadesini kullanan Corbyn, şunları söyledi:

'IŞİD'İN SİLAHLANMASINDA SUUDİ ARABİSTAN'IN ROLÜ'

"IŞİD'i silahlandıran kim? Kim bu örgüte güvenli bölge sağlıyor? Bunu anlamak için bölgeye herkesin sattığı silahlarla, bunda Suudi Arabistan'ın rolüyle ilgili sorular sormak lazım. Bence burada büyük sorular var ve hepimiz dikkatli olmalıyız." 

Suriye'de siyasi çözüm aranması gerektiğini vurgulayan Corbyn, bu konuda Viyana'da yapılan uluslararası görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedildiğine dair işaretler bulunduğunu söyledi.

'ANKARA SALDIRISINA YER VERMEYEN MEDYA…'

Batılı medya kuruluşlarının Ankara'daki ve Beyrut'taki bombalı saldırılara yeterince yer vermezken, Paris'teki saldırılara çok geniş yer verdiğini ifade eden Corbyn, "Bence medyamız Avrupa içinde yaşananları olduğu kadar Avrupa dışında olanları da yazmalı. Can her yerde candır" dedi.

Haber Ara