Dolar

32,2079

Euro

34,7482

Altın

2.426,26

Bist

10.160,03

Clinton Vakfı’na ait belgeler yayınlandı

ABD'de başkan adaylarından Clinton'a ait vakfın belgelerinin bir bilgisayar korsanı tarafından yayınlandığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-05 05:04:39

Clinton Vakfı’na ait belgeler yayınlandı

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD'de Demokrat Parti'nin alt kanatlarından Demokratik Ulusal Komite'ye (DNC) yönelik siber saldırılar gerçekleştiren Guccifer 2.0 rumuzlu bilgisayar korsanı, Clinton Vakfı server'larından elde edildiği belirtilen bir dizi belge yayınladı.

WikiLeaks'in 10. yaş gününü de kutlayan Guccifer, yayınladığı 820 megabyte'lık belgelerle ilgili yaptığı açıklamada, “Birçoğunuz bunu bekliyordunuz, hatta bazılarınız benden bunu yapmamı istediniz. Şimdi vakti geldi. Clinton Vakfı'nın serverlarını hackledim ve yüzbinlerce dosya ile bağışçıların listesini indirdim” dedi.

Hillary Clinton ve ekibinin, bilgi güvenliği konusunda herhangi bir önlem almadığını savunan internet korsanı, “Clinton Vakfı'nın serverına ulaşmam an meselesiydi” ifadelerini kullandı. ​Birçok büyük bankanın ve şirketin Sorunlu Varlıkların Kurtarılması Programı (TARP) fonlarının bir kısmını Demokratlara bağışladığını kaydeden Guccifer, dosyalar çok büyük olduğu için elindekilerin bir kısmını yayınlayamadığını belirtti.

​Clinton Vakfı'nın Politico'ya yaptığı açıklamada, yayınlanan belgelerin vakfa ait olduğu reddedildi. Vakıftan bir yetkili, “Bir kez daha söylüyoruz ki, Clinton Vakfı sistemlerine sızıldığına dair bir kanıt yok ve güvenlik güçlerinden de bu yönde bir uyarı almadık” diye konuştu.

 

Haber Ara