Dolar

44,0755

Euro

51,1247

Altın

7.229,66

Bist

13.007,46

Çipras: AB’nin üyesi olmaktan utanç duyuyorum

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, mülteci krizine ilişkin Avrupa Birliğini ikiyüzlülükle suçlayarak Avrupa Birliği’nin üyesi olmaktan utanç duyduğunu söyledi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 15:28:51

Çipras: AB’nin üyesi olmaktan utanç duyuyorum

Çipras AB'ye yönelik belki de en ağır eleştirilerini mülteci krizi nedeniyle yaptı. Yunan başbakanı, parlamentoya hitap ettiği konuşmada, Yunanistan'ın hayat kurtarma karşılığında tek bir avro bile istemediklerini belirtti.

Sadece bu hafta Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isterken 35 mülteci hayatını kaybetti. Bu yılki toplam sayı ise 3 bin civarında.

“Bu dramla baş etmedeki beceriksizliğinden de sorumluluğu ötekine yükleme tavrından ötürü Avrupalı liderlerin arasında yer almaktan utanıyorum” diyen Çipras sözlerine şöyle devam etti:  “Ege kıyılarından ölen çocukar için dökülen gözyaşları ikiyüzlülük, timsah gözyaşları. Ölen çocuklar tabii ki insanı üzer, peki ya sokakları dolduran, hayatta olan binlerce çocuk? Kimsenin onları umursadığı yok.”

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'Dünyada 1 milyar çocuk yetim, öksüz ya da sosyal yetim'

Haber Ara