Dolar

32,1769

Euro

35,1058

Altın

2.465,68

Bist

10.319,96

Bulgaristan Dışişleri Bakanı'ndan NATO açıklaması

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, Bulgaristan'da NATO üssü kurulmasının gündemde olmadığını belirterek, 'Bulgaristan'da NATO üsleri olmasına karşı değilim.' ifadesini kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 14:28:11

Bulgaristan Dışişleri Bakanı'ndan NATO açıklaması

Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Toplantısı'na katıldıktan sonra ülkesine dönen Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, Bulgar basınının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "Karadeniz'in kıyısında NATO üsleri kurulmasıyla ilgili sorusu" üzerine Zaharieva, "Böyle bir şey şu anda gündemde değil. Ancak Bulgaristan'da NATO üsleri olmasına karşı değilim." dedi.

NATO'nun bir savaş değil, barış ve istikrar gücü olduğunu vurgulayan Zaharieva, tüm uluslararası toplumun barış ve istikrar için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Zaharieva, parlamentonun onayladığı bir milli güvenlik raporunda Rusya'nın, Bulgaristan'ın milli güvenliğine tehdit olarak gösterildiğinin hatırlatılması üzerine "Hükümetimizin hazırlamış olduğu bu raporda Rusya Federasyonu'nun değil, onun bazı faaliyetlerinin bizim için tehdit oluşturduğu ifade ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara