Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bosna Hersek'ten ilk tepki: Darbeciler yenilecek

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi, Türkiye'de girişilen 'Paralel Yapı' imzalı darbe girişimini kınadı. İzzetbegoviç, 'Darbeciler yenilecek' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-16 15:22:40

Bosna Hersek'ten ilk tepki: Darbeciler yenilecek

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Türkiye'ye karşı darbe girişimini "hain bir plan" şeklinde nitelendirerek kınadı.

Başkent Saraybosna'da düzenlenen basın toplantısında konuşan İzetbegovic, Türkiye'de durumun kontrol altına alındığını belirterek, "Hedeflenenin tam tersi olacak, yaşananlar belli başlı sıraları temizleyecektir. Kimin güvenilmez olduğu ortaya çıkmıştır." dedi.

Türkiye'de son on yıldır ekonomi ve gelişim alanlarında son derece büyük ilerlemeler kaydeden hükümete darbe yapılmaya çalışıldığını anımsatan İzetbegovic, "Türkiye ile sürekli irtibat halindeyim. Devlet Başkanlığı Hırvat Üyesi Dragan Covic ile Sırp Üyesi Mladen İvanic ile de görüştüm. Onlar da Türkiye'ye desteklerini ifade etti." şeklinde konuştu.

İzetbegovic, darbe girişimini "hain bir plan" şeklinde nitelendirerek, toplumda kaos oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Öte yandan, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, darbe girişimine tepki gösterdi.

Zvizdic, Başbakan Binali Yıldırım'a gönderdiği mesajında, demokrasinin hiçbir şekilde darbeyle sağlanamayacağına işaret ederek, "Türkiye, tüm dünya için önemli bir stratejik konuma sahiptir. Bu bağlamda, Türkiye'nin istikrarı hem bölge hem de dünya politikası için önemlidir." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de demokratik seçimlerle başa gelen hükümeti desteklediklerini belirten Zvizdic, hükümete saygı duyulması çağrısı yaptı.

Haber Ara