Dolar

43,2892

Euro

50,8082

Altın

6.600,44

Bist

12.776,35

BMGK'ya yeni Halep tasarısı

Yeni Zelanda, Halep’e yönelik hava saldırılarının durdurulması için BMGK'ya karar tasarısı sundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-13 10:04:31

BMGK'ya yeni Halep tasarısı

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyesi Yeni Zelanda, Halep'e yönelik hava saldırılarının durdurulması için karar tasarısı sundu.

Suriye'de ateşkesin sağlanması yönünde BMGK'ya daha önce sunduğu iki öneri Rusya tarafında veto edilen Yeni Zelanda, Halep'e yönelik hava saldırılarının durdurulması için yeni bir tasarı daha hazırladı.

Tasarıda sivillerin ölümüne ve yaralanmalarına yol açan her türlü saldırının bir an önce durdurulması talep ediliyor.

Yeni Zelanda'nın BM Daimi Temsilcisi Gerard van Bohemen yaptığı açıklamada, tasarının oylamaya sunulacağından emin olduklarını belirtti.

Van Bohemen, "Halep'te yaşanan insanlık dramı kesinlikle kabul edilemez. Konsey üyelerinin sorumlulukları altındaki bu büyük sorunu dikkate alacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.

Tasarının, BMGK'da oylamaya sunulup sunulmayacağı henüz kesinlik kazanmadı.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NBA'in efsane yıldızlarından Shaquille O'Neal ile bir araya geldi

Haber Ara