Dolar

43,4111

Euro

52,0283

Altın

7.450,84

Bist

13.831,09

BM: Türkiye sığınmacılara cömert davrandı

BM Genel Sekreter yardımcısı Jan Eliasson Türkiye'nin sığınmacılara gösterdiği cömertliği ABD ve Avrupa'nın gösteremediğini belirtti.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 14:04:22

BM: Türkiye sığınmacılara cömert davrandı

Türkiye'nin sığınmacı politikasına Birleşmiş Milletler'den övgü geldi. Türkiye'deki sığınmacı kamplarını ziyaret eden BM Genel Sekreter yardımcısı Jan Eliasson Türkiye'nin sığınmacılara çok cömert davrandığını söyledi.

Suriye'deki iç savaşın tüm dünyayı etkilediğini söyleyen Birleşmiş Milletler Genel Sekreter yardımcısı Jan Eliasson sığınmacıların bölge ülkelerine büyük yükler getirdiklerini açıkladı.

Eliasson Türkiye'nin 2.5 milyon sığınmacıyı ağırladığını ve onlara bütçesinden önemli bir pay vererek cömert davrandığını belirtti.

"Aynı cömertliği Avrupa ve Amerika'dan göremedik" diyen BM Genel Sekreteri yardımcısı Eliasson sığınmacı krizinin ancak Suriye'deki savaşın bitmesiyle çözülebileceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.

 
cengiz Göküzüm
Avrupa derhal türkiyenin harcadigi parayi telafi etsin ayrica birlesmis kokusmus milletler baskanligini ve yürütme kurulu ebediyyen türkiyeye verilsin

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

ANALİZ: ABD- İran hattında neler oluyor?

Haber Ara