Dolar

42,5045

Euro

49,5001

Altın

5.798,17

Bist

11.007,37

BM'den Yemen açıklaması

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Yemen müzakereleriyle ilgili açıklamalarda bulundu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-21 06:26:06

BM'den Yemen açıklaması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Kuveyt'te pazartesi başlaması gereken ancak Husiler katılmadığı için ertelenen müzakerelerin bugün başlayacağını söyledi.

Dujarric, BM öncülüğünde gerçekleşecek görüşmelerde tarafların, "Husilerin kentlerden çekilmesi ve silahlarını devlete teslim etmesini öngören" 2216 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının uygulamasına odaklanacağını belirtti.

Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana devam eden sorunların çözümü için Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak görüşmelerde ilerleme sağlanamamıştı.

Taraflar arasındaki üçüncü görüşmenin 18 Nisan Pazartesi Kuveyt'te başlaması bekleniyordu ancak Husilerin katılmaması üzerine BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, müzakerelerin ertelendiğini duyurmuştu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

ASELSAN'ın imha senaryosu: GÖKSUR'un görüntüleri paylaşıldı

Haber Ara