Dolar

43,7700

Euro

51,7862

Altın

7.063,96

Bist

14.078,87

BM'den PKK'ya kınama

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bugün İstanbul ve Şırnak'ta düzenlenen saldırıları kınadı

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-10 20:56:48

BM'den PKK'ya kınama

BM Genel Sekreter Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Genel Sekreter Ban, Sarıyer'deki ABD Başkonsolosluğuna yapılan saldırı dahil İstanbul'da ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gün içinde düzenlenen saldırıları kınadığını bildirdi.

Ban'ın saldırılar nedeniyle endişeli olduğu ifade edilen açıklamada, Genel Sekreter'in "kurbanların aileleri ile Türkiye hükümeti ve halkına en derin taziyelerini sunduğu" kaydedildi.

Genel Sekreter Ban, ayrıca saldırıların faillerinin bir an önce yargı önüne çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Ban, daha önce yaptığı açıklamada, PKK ve diğer örgütlerin Türkiye'de düzenlediği saldırıları kınayarak, Türkiye'nin PKK'ya karşı operasyonlarının BM Şartı ile uyumlu şekilde meşru müdafaa amacıyla yürütüldüğünü belirtmişti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Oyuncak ok ve yay ile başladı, iki kez dünya ikincisi oldu

Haber Ara