Dolar

32,2770

Euro

34,7652

Altın

2.414,02

Bist

10.211,26

Blatter ve Platini'ye 8 yıl men cezası

FIFA Etik Komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8 yıl futboldan men cezası verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-21 11:52:16

Blatter ve Platini'ye 8 yıl men cezası

FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini hakkında 8 yıl futboldan men cezası çıktı.

Haklarındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle FIFA Etik Kurulu tarafından soruşturmaya tabi tutulan eski başkan Sepp Blatter ve UEFA'nın eski başkanı Michel Platini'nin tüm görevleri 90 gün boyunca askıya alınmıştı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Kurul bugün ise iki futbol adamı için kararını verdi. Resmi açıklamada, Blatter ve Platini'nin 8 yıl boyunca futboldan men edildiği belirtildi.

FIFA'nın Blatter ile ilgili açıklamasında, "Sayın Blatter'in yaptığı eylemlerin bazıları mevcut yönetmeliklerimize saygısız ve etik olarak hiçbir bağlılık göstermediğini ortaya koyuyor" ifadesi yer aldı.

AZİZ YILDIRIM "UEFA ÇATIRDAYACAK" DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere 3 Temmuz sürecinde UEFA başkanı Platini, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm çağrılarını cevapsız bırakmış ve sarı-lacivertlilerin dava sonucu kesinleşmeden kupalara alınmamasını sağlamıştı.

Aziz Yıldırım da yaşanan bu gelişmeler üzerine yakın bir zamanda UEFA'nın da çatırdayacağını söylemiş ve o dönem bu sözler gündeme oturmuştu.

AZİZ YILDIRIM HAKLI ÇIKTI, RESMİ SİTE HABER YAYINLADI

Aradan geçen 4 yılda Aziz Yıldırım haklı çıktı ve hem Platini hem de Blatter çok ağır cezalar aldılar.

Bu cezalar sonrasında ise Fenerbahçe resmi sitesinden adeta "Biz demiştik" hissi uyandıran, Platini ve Blatter'e gönderme niteliğinde "Blatter ve Platini'ye 8 yıl futboldan men" başlıklı bir haber yayınlandı.

Haber Ara