Dolar

32,3739

Euro

34,7948

Altın

2.439,65

Bist

10.082,77

Başkan Yardımcısı Pence: İddialar gerçek dışı, Trump’a sadığım!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence pazar günü yaptığı açıklamada, New York Times’ta yayınlanan bir makalede geçen 2020 Başkanlık Seçimleri’nde aday olacağı iddiasını yalanlarken, Başkan Trump’a sadakatini vurguladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-07 10:46:15

Başkan Yardımcısı Pence: İddialar gerçek dışı, Trump’a sadığım!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Pence, "New York Times'ta yer alan bu makale, sadece benim açımdan değil, ailem ve ekibim açısından da saldırganca ve rezil. Makaledeki suçlamalar kesinlikle yalan ve medyanın yönetimimizi bölmek için yaptığı son girişimin bir parçası. Ne kadar yalan haber yayınlanırsa yayınlansın, ekibimin tamamı 2020'de Trump'ı yeniden başkan yapmak için odaklanmış durumda ve bu yolda çalışacak. Bunun dışında söylenen her şey gülünç" şeklinde konuştu. Times sözcülerinden Danielle Rhoades Ha ise cevap olarak "Haberimizin doğruluğundan eminiz ve ortada yeterince kanıt var" açıklamasını yaptı.

Makaledeki iddialara göre birçok Cumhuriyetçi Parti üyesi, Trump düşük anket sonuçları ve Rusya'nın müdahil olup olmadığı tartışma konusu olan seçimlere ilişkin birden fazla soruşturmayla uğraşırken, 2020 seçimlerinde Başkan adayı olmak için hazırlanıyor. Makaleye göre,bazı Cumhuriyetçiler mevcut Başkan'a meydan okuyarak aday olacakken, birçok danışmanı partinin finansal bağışçılarını, 2020'de aday olmaması durumunda Pence'inTrump'ın yerine geçmesi yönünde ikna etme çabasında.

Haziran ayında yapılan bir toplantıda Başkan Yardımcısı'nın yaverlerinden Marty Obst'in, 2020 seçimlerinde bir açık olması durumunda Pence ve ekibinin başkanlık seçimlerine hazırlanacağına dair sözlerinin toplantı özet belgesinde yer aldığı iddiası da makalede yer alıyor. Makaledeki bir diğer iddia ise Başkan Yardımcısı'nın yeni personel şefi NickAyers'in, önde gelen Cumhuriyetçi Parti finansal bağışçılarına Pence'in adaylık için hazır olduğunu söylemiş olması. İki isim de makalede yazılanları inkar etti ve Pence'in 2020 Başkanlık Seçimleri'nde aday olacağı iddiasının "tam anlamıyla saçmalık" olduğunu vurguladı.

BEYAZ SARAY: TRUMP İKİ DÖNEM BAŞKANLIK YAPMA NİYETİNDE

Ayrıca üst düzey Beyaz Saray yetkililerinden biri de yaptığı açıklamada Başkan Yardımcısı Pence'in aday olması için ortada hiçbir sebep olmadığını, çünkü Trump'ın yedi buçuk yıl daha Saray'da kalmayı planladığını belirtti.

Kaynak: New York Times

 

Haber Ara