Dolar

32,4779

Euro

34,8453

Altın

2.411,71

Bist

10.045,74

Başbakan Davutoğlu Makedonya Türklerine sözünü tuttu

Başbakan Davutoğlu'nun geçen aralık ayındaki Makedonya ziyareti sırasında, Türkçe Bayramı etkinliğinde sözünü verdiği hediyeler Makedonya Türklerine dağıtılıyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 15:16:33

Başbakan Davutoğlu Makedonya Türklerine sözünü tuttu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 23 Aralık 2014 tarihindeki Makedonya ziyareti sırasında, Türkçe Bayramı etkinliğinde sözünü verdiği hediyeler Makedonya Türklerine ulaştırılıyor. 

İçerisinde Türkçe mealli Kur'an-ı Kerim, Türkiye ve Makedonya bayrakları, Türkçe sözlük ve Türk kültürünü anlatan boyama setlerinin bulunduğu toplam 30 bin hediye paketi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Makedonya Türk Sivil Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) işbirliğinde Makedonya'da yaşayan Türklere dağıtılıyor.

Üsküp yakınlarındaki Koliçani'deki hediye dağıtımına katılan MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, yaptığı açıklamada, maddi ve manevi yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Koliçani İmamı İsmet Murtezan da hediyeler için teşekkür ederek, hediye paketi içindeki Kur'an-ı Kerim ve Türkçe sözlüğün bölgedeki insanlar için büyük ihtiyaç olduğunu söyledi.

 "Her eve bir Kur'an, bir bayrak ve bir sözlük" 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Aralık 2014 tarihinde Makedonya'nın başkenti Üsküp'te katıldığı Türkçe Bayramı etkinliğinde, "Makedonya'da Türkçe konuşulan ne kadar hane varsa, her haneye bir bayrak, bir Türkçe mealli Kur'an-ı Kerim ve bir Türkçe sözlük hediye ediyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Davutoğlu, Makedonya'daki Türk hanelere yollanacak hediyelerin önemini ise şu şekilde dile getirmişti:

"Bu bizim taahhüdümüz. Bu al bayrağı vereceğiz ki bayramlarda Makedonya bayrağı ile balkonlarına assınlar. Yan yana iki dost bayrak dalgalansın her evde. Türkçe sözlüğü vereceğiz ki ilk Türkçe sözlüğü Kamus-ı Türki'nin yazarı Şemsettin Sami'nin bu diyarlarında herkes Türkçe sözlüğü doğrudan evinde bulundursun ve açabilsin. Türkçe mealli Kuran-ı Kerim ile de o güzel vahyimizi, Rabbimizin vahyini, hem aslından hem Türkçe mealinden okuyabilsin."

Haber Ara