Dolar

32,3493

Euro

34,8542

Altın

2.384,89

Bist

10.276,88

Barzani'nin 'sözde Kürtler' çıkışına PYD'den cevap

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, Kürt bölgesi başkanı Barzani'nin 'sözde Kürtler' çıkışına cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-20 19:08:05

Barzani'nin 'sözde Kürtler' çıkışına PYD'den cevap

Suriye'nin kuzeyinde perşembe günü Barzani taraftarlarının düzenlediği "Kürdistan Bayrağı Günü" törenine PKK/PYD'ye bağlı üyelerin sert müdahalesine tepki gösteren Mesut Barzani, PYD'yi "sözde Kürt" ilan etti.

"SÖZDE KÜRTLER, PİŞMAN OLUP UTANACAKLAR"

Mesud Barzani aynı açıklamasında PYD için “Kürt olduğunu ilan eden bu sözde Kürtler, birgün pişman olup, utanacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

PKK/PYD'DEN CEVAP: FİTNE ÇIKARMA

Suriye'de PYD'nin kontrolünde bulunan Rojava'nın Cızire Kantonu Barzani'nin sözlerine cevap verdi. Yapılan yazılı açıklamada Barzani için "Kürdistan Bölgesi bu tavrından geri adım atıp düzeltmeye gitmelidir ki Rojava'daki yapılar arasında fitne çıkmasın!" denildi.

KOMİK GEREKÇE: İZİNSİZ GÖSTERİ

Türkiye'de başta HDP olmak üzere yanlaşları 'izinsiz gösteri' yapan, bu izinsiz gösteriler yüzünden güvenlik güçlerinin müdahale etmesiyle de 'katliam' yaygarası koparan PKK/PYD'nin Barzani'ye verdiği cevap metninde izinsiz gösteri yapmanın fitne olarak adlandırılması dikkat çekti. İşte o kısımlar:

"Bazı çevreler, Kürdistan Bayrağı'nın yasadışı faaliyetleri için bahane haline getiriyor. Her toplantı veya gösteri için resmi izin alınmalıdır"

Haber Ara