Dolar

32,2156

Euro

35,0521

Altın

2.506,52

Bist

10.643,58

Barzani'nin danışmanı: 'Bağımsızlık referandumu Kerkük'ü de kapsayacak'

IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin danışmanı Hemin Hawrami 'Bağımsızlık referandumu Kerkük'ü de kapsayacak' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-08 13:57:50

Barzani'nin danışmanı: 'Bağımsızlık referandumu Kerkük'ü de kapsayacak'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

BBC Türkçe'nin İngiliz The Times gazetesinden aktardığı ve bölgedeki üst düzey yetkililere dayandırılan haberde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin danışmanı Hemin Hawrami'nin açıklamalarına yer verildi.

"ABD İLE GÖRÜŞTÜK, İNGİLTERE İLE DE GÖRÜŞECEĞİZ"

Hawrami, referendum konusunun, Barzani ile ABD Başkan yardımcısı Mike Pence arasında da 'ciddi şekilde tartışıldığını' , İngiltere Dışişleri Bakanlığı ile de görüşmeler gerçekleştiğini açıkladı.

BAĞDAT'TAN AÇIKLAMA

Gazeteye açıklama yapan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, referandumu takiben hemen bağımsızlık ilan edilmeyeceğini, Bağdat hükümetiyle toprak ve tanınma konularında müzakere edileceğini söyledi.

NELER YAŞANDI?

Geçen ay Kerkük'teki bazı kamu binalarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayraklarının asılması, Bağdat'taki merkezi hükümet ile İran ve Türkiye'nin tepkisini çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Kerkük üzerinde hak iddia etmenin bedelinin ağır olacağını ifade ederek, "Oradaki o bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki bölücülük yapıyorlar. Ben bölgesel Kürt yönetimine sesleniyorum. Bu yanlıştan bir an önce dönün" demişti. Erdoğan, "Kerkük Kürtlerindir safsatasına biz Türkiye olarak uymuyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Haber Ara