Dolar

42,5043

Euro

49,5040

Altın

5.763,74

Bist

11.007,37

Barzani: Musul konusunda kaygılıyız

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, 'IKBY hükümeti, IŞİD sonrası Musul konusunda kaygılı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-26 20:27:34

Barzani: Musul konusunda kaygılıyız

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak merkezi hükümeti ve uluslararası koalisyon güçleriyle yapılan anlaşmada Peşmerge güçlerinin ilerlemesi için belirlenen bölgelerin çoğunluğunun kontrol altına alınıp görevin yerine getirdiğini bildirdi.

IKBY başbakanlık internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun Barzani başkanlığında toplandığı belirtildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Açıklamada, toplantıdaki konuşmasına yer verilen Barzani, "Irak merkezi hükümeti ve uluslararası koalisyon güçleriyle yapılan anlaşmada Peşmerge güçlerinin ilerlemesi için belirlenen bölgelerin çoğunluğu kontrol altına alınıp görev başarılı bir şekilde yerine getirildi." ifadesini kullandı.

IKBY'nin Bağdat ve uluslararası koalisyon güçleriyle gerçekleştirilen anlaşmaya tam olarak sadık kaldığını belirten Barzani, "IKBY hükümeti, DEAŞ sonrası Musul konusunda kaygılı. Hükümet, DEAŞ sonrası Musul için siyasi bir anlaşmanın yapılması gerektiği kanısında." değerlendirmesinde bulundu.

islam Devleti
Kaygili olmaya devam et cünkü Geri alacagiz sizi yemledik kafaniza balyozu vurmak icin

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara