Dolar

32,1822

Euro

34,9746

Altın

2.430,04

Bist

10.481,30

Barzani'den Kürtlere çağrı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ofisi yaptığı açıklamada Suriye için federalizm önerisinde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 21:47:56

Barzani'den Kürtlere çağrı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, "Suriye'de federal sistemi destekliyoruz" ifadesine yer verildi. Açıklamada "Tek tavır ve ortak bir sesle federalizm konusunda ısrarcı olun" çağrısında bulunuldu.

"FEDERAL SİSTEMİ DESTEKLİYORUZ"

Yapılan yazılı açıklamada "Suriye'de istikrar ve farklı etnik grupların arasında gerçek bir ortaklığın meydana gelmesi için, federal sistemi destekliyoruz. Bunun için Suriye'deki tüm siyasi Kürt partilere çağrı yapıyor ve federal sistemin oluşması için ortak bir siyasi mutabakat içinde olmalarını öneriyoruz." denildi.

KERRY B PLANI DEMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ateşkes ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye için siyasi geçişi öngören sürecinin de başarısızlıkla sonuçlanması halinde, ABD'nin, Suriye'nin parçalara bölünmesini de içeren daha agresif bir tutum takınabileceğini söylemişti.

Kerry, çatışmaların durdurulması anlaşmasına işaret ederek, "Burada oturup bu anlaşmanın işleyeceğini size söyleyemem. Ancak şunu biliyorum, eğer bu başarısız olursa Suriye'nin tamamen yıkıma uğrama potansiyeli bulunuyor" ifadesini kullanmıştı.

Kerry, "Eğer Ruslar ve İranlılar Suriye barış sürecinin gerçekleşmesi konusunda ciddi değillerse, o zaman daha çok fikir ayrılığına sebebiyet verebilecek ve meseleyi daha da alevli bir halde biçimlendirebilecek B planına geçmemiz gerekir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

RUSYA: FEDERAL DEVLET

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riyabkov ise, Lavrov'un açıklamnasından birkaç gün sonra, 29 Şubat'ta başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, çatışmaların beşinci yılına giren Suriye ile ilgili " Suriye federal devlet olabilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Haber Ara