Dolar

32,2580

Euro

35,0693

Altın

2.467,33

Bist

10.319,96

Barzani'den 'IŞİD' kutlaması

Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD'i püskürtme başarılarından dolayı Peşmerge'yi kutladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-05 03:52:53

Barzani'den 'IŞİD' kutlaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin, IŞİD'in saldırılarını püskürtüp geri çekilmelerini sağlayan Peşmerge güçlerini kutladığı bildirildi.

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütü IŞİD militanları, bugün sabah saatlerinden bu yana Ninova iline bağlı Eski Musul ve Keske bölgelerinde birçok noktadan Peşmerge mevzilerine saldırı düzenledi. Söz konusu tüm saldırılar başarılı bir şekilde püskürtülerek, teröristlerin geri çekilmesi sağlandı" ifadesine yer verildi.

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani'nin, "Peşmerge güçlerinin teröristlere karşı elde ettikleri zaferlerden dolayı tüm Kürdistan halkı adına kendilerini kutluyorum. Çatışmanın ağırlıklı olarak yaşandığı mevzilerde yaralanan Peşmerge güçlerine hayırlı şifalar dileyerek en kısa zamanda iyileşmelerini temenni ediyorum" dediği kaydedildi. 

IKBY Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed, daha önce yaptığı açıklamada, IŞİD'in Musul'un Keske ve Eski Musul bölgelerinde Peşmerge mevzilerine saldırısı sonucu çıkan çatışmalarda çok sayıda militanın öldürüldüğünü belirtmişti.

Haber Ara