Dolar

42,5128

Euro

49,5489

Altın

5.758,55

Bist

11.007,37

Barzani'den Aylan için taziye mesajı

IKBY Başkanı Barzani, 'Denizde boğulan Kobanili çocuğun görüntüsü yürek yakıcıdır. Bütün dünya bundan sorumludur. Bu mazlumiyetin sona ermesi için çaba göstermelidir'

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 08:38:23

Barzani'den Aylan için taziye mesajı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Muğla'da, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu ölen 2 yaşındaki Aylan ile 3 yaşındaki Galip için taziye mesajı yayımladı.

Barzani'nin basın ofisinden yayımlanan açıklamada Barzani, "Denizde boğulan Kobanili çocuğun görüntüsü yürek yakıcıdır. Bütün dünya bundan sorumludur. Bu mazlumiyetin sona ermesi için çaba göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Sığınmacılara yurtlarını terk etmemeleri, uluslararası topluma ise gerekli insani yardımı yapmaları çağrısında bulunan Barzani şunları kaydetti: "İnsanlarımız topraklarını terk etmesin. Masum insanlara yapılan zulmün sona erdirilmesi için mücadele edilmelidir. Kürt halkına ve mazlum dünya halklarına yönelik zulüm artık sona ermelidir."

Fuat Can
Barzani'de sağcı, muhafazakâr ve ulusalcı! Yahu kardeşim, Aylan ve kardeşinin trajik ölümü, insan olarak bizleri yaralamalı,m utandırmalı ve bayağı da üzmeli! Bunda hiçbir tereddüt nedir görülmemelidir. Ama sadece Akdeniz'in serin sularında ölüme terkedilen sadece Aylan ve kardeşi Galip olunca ve Kobanili Kürt olunca mı taziye yayımlanır? Yuh size! Hani insanlık aleminin diğer mazlumları! Bu ulusalcılık yerin dibine batsın!

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara