Dolar

32,3499

Euro

34,7850

Altın

2.399,07

Bist

10.208,65

Bangladeş'te 2 Müslüman gence idam

Bangladeş'te Hz. Peygamber'e küfür eden ateist bir yazarı öldüren 2 öğrenciye ölüm cezası verildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-08 07:16:02

Bangladeş'te 2 Müslüman gence idam

Bangladeş'te 2 üniversite öğrencisi Hz. Muhammed'e küfür ettiği gerekçesiyle, yazar Ahmed Rajib Haydar'ı infaz etmişti. Bangladeş Mahkemesi, iki üniversiteli Müslüman öğrenciye idam cezası verdi.

Islahhaber'de yer alan bilgide; Bangladeş mahkemesi, ateist yazar Ahmed Rajib Haydar'ı palalarla parçalayarak öldüren 2 öğrenciye ölüm cezası verdi. 35 yaşındaki Haydar'ın Şubat 2013'te öldürülmesinin ardından, ülkede ateist ve laiklik yanlısı yazarlara karşı saldırılar başlamıştı.

Ölüm cezası verilen 2 kişinin yanı sıra 23 yaşındaki Maksudul Hasan'ın da cinayete ortak olmaktan ömür boyu hapse mahkum edildiği bildiriliyor.

Ölüm cezasına çarptırılan öğrencilerden birinin ülkenin en iyi üniversitelerinden birinde okumakta olduğu ve hala yakalanamadığı belirtiliyor.

Bu yıl 5 laiklik yanlısı yazar ve bir yayımcının öldürüldüğü aktarılırken, hükümetin gerekli adımları atmamakla suçlandığı söyleniyor.

Ateist yazarı öldüren kişiler hakkında açıklama yapan geçen sene ABD'ye ait bir insansız hava aracı tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren Yemen El Kaidesi'nin 'Şer'i lideri' Haris bin Gazi en Nazari, söz konusu kişiler hakkında şu sözleri sarfetmişti.

İşte Her Ülkede İslam'ın Aslanlarına Layık Görülen Tek Şey: Dar Ağacı!

Ümmet bu aslanları tanımıyor belki ama onlar kutsallarımıza Peygamberimiz(sav)'e küfreden Ateist yazarın şerefli infazcıları. Onlar İslam'ın onurunu ellerine yalnızca bir bıçak alarak korudular.

“Keşke onlardan biri olsaydım.” Haris bin Gazi en Nazari

Haber Ara