Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bağdadi İslam İttifakı'nı eleştirdi iddiası

IŞİD'in lideri Ebubekir Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan sesli mesajda, 'Teröre Karşı İslam İttifakı' eleştirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-26 21:58:48

Bağdadi İslam İttifakı'nı eleştirdi iddiası

IŞİD'in mesajlarını yayınlayan sosyal medya hesapları, bugün de örgütün lideri Ebubekir Bağdadi'ye ait olduğunu belirttikleri bir sesli mesaj yayınladı.

"Eğer İslami bir koalisyon olsaydı..."

Suudi Arabistan liderliğindeki 'Teröre karşı İslam İttifakı'nın eleştirildiği mesajda, “Eğer İslami bir koalisyon olsaydı, Filistin'in özgürleştirilmesini ve Yahudilerin öldürülmesini hedeflerlerdi” dendi.

Koalisyon ve Rusya'ya tehdit

Mesajda, ABD öncülüğündeki koalisyon ve Rusya, örgütü hedef aldıkları için tehdit de ediliyor. Saldırıların örgütü güçlendirdiği belirtiliyor:

"Daha da saflaşıyor ve dayanıklı hâle geliyor"

"Allah'ın ona ibadet edenlere zaferi kazandıracağına emin olun. İyi haber şu ki, devletimiz iyi gidiyor. Ona karşı savaş yoğunlaştıkça, devletimiz daha da saflaşıyor ve dayanıklı hâle geliyor."

"Ya cennet, ya zafer"

IŞİD'in takipçilerine korkmamaları öğüdünde bulunulan mesajda “İki türlü de kazanacağız: Ya cennet, ya zafer” dendi.

12 bin 800 kilometrekare alan kaybetti

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu IHS Janes'in raporuna göre, IŞİD'in Suriye ve Irak'ta kontrol ettiği alan 2015'te yüzde 14 oranında küçüldü. 1 Ocak'ta 90 bin kilometrekareden fazla alana hâkim olan örgüt, yaklaşık 12 bin 800 kilometrekare alan kaybetti. 14 Aralık itibarıyla IŞİD'in kontrol ettiği toprakların büyüklüğü 78 bin kilometrekare.

 

Haber Ara