Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

BAE'den Mahmud Abbas'a: Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme

BM'de ABD aleyhinde tavır alan BAE'nin bu hamle karşısında Filistin yönetiminden 'Erdoğan ile bir daha görüşme' talebinde bulunduğu öğrenildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-23 15:10:38

BAE'den Mahmud Abbas'a: Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme

BM Genel Kurulu'nda ABD aleyhine tavır alan Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu hamle karşısında Filistin yönetiminden "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir daha görüşme" talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Star'ın haberine göre, ABD'nin Ortadoğu politikalarına destek olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Filistin lehine oy kullanması şaşkınlık yaratırken, İsrail basını Batı Şeria yönetimi ile Körfez arasında gizli bir anlaşma yapıldığını iddia etti.

TRUMP'I İNCİTME

Debka'nın haberine göre, oylama öncesinde Abu Dabi'de bulunan Filistin lideri Mahmud Abbas, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile kritik bir zirve gerçekleştirdi. Suudi Arabistan ile birlikte oylamada "evet" oyu kullanacaklarını belirten Zayed, toplantıda Abbas'tan 2 konuda söz istedi. Abbas'tan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında mesafe koymasını isteyen Zayed ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs politikasını kamuoyu önünde eleştirmekten vazgeçmesini talep etti.

SUUDİLER DE İSTEDİ

BAE'den önce Abbas'ın Riyad'da Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldiği hatırlatılan haberde, söz konusu zirvede de benzer konuların tartışıldığı belirtildi.

Haber Ara