Dolar

32,5241

Euro

34,8685

Altın

2.439,90

Bist

9.915,62

“Avrupalılar Osmanlıların Viyana’yı kuşattıklarını hiç unutmadı”

El Cezire kanalının ünlü simalarından Ahmed Mansur, Katar El Vatan gazetesinde bir makale kaleme aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 12:06:53

“Avrupalılar Osmanlıların Viyana’yı kuşattıklarını hiç unutmadı”

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa, bugünkü yazısında referandum ve Avrupa ile yaşananlar hakkında bri yazı kaleme aldı.

"HİÇ UNUTMADILAR"

Yazısında, yaşananların Arap sokağında nasıl yankılandığı yazan Yaşa, El Cezire kanalının ünlü simalarından Ahmed Mansur'un Katar El Vatan gazetesinde kaleme aldığı “Hıristiyan Avrupa Türkiye'ye karşı birleşiyor” başlıklı makalesini aktardı.

Mansur'un makalesindeki çıkış noktası şöyleydi: “Avrupalılar Osmanlıların Viyana'yı kuşattıklarını hiç unutmadı."

Mansur, makalesini şu cümlelerle bitiriyor:

“Avrupa-Türkiye çatışması kaçınılmaz. Fakat şartlar bu dönemde Avrupa'nın lehine değil.”

Yaşa Arap sokağından bazı isimleirn değerlendirmelerini şöyle aktardı:

"ERDOĞAN HAKLI, HOLLANDA BRİ MUZ CUMHURİYETİ"

Mısırlı gazeteci Cemal Sultan ise El Mısrıyyun gazetesinde yayınlanan “Türkiye'deki Anayasa değişikliği referandumu Avrupa'yı neden korkutuyor?” başlıklı makalesinde, Hollanda'nın yaptığını üçüncü dünya ülkelerinin dahi yapmayacağını ve Erdoğan'ın Hollanda'yı “muz cumhuriyeti” olarak nitelerken gayet haklı olduğunu söylüyor.

"TÜRKİYE'YE ve DEMOKRATİK OLMAYAN ARAP REJİMLERİNE FARKLI DAVRNAILIYOR"

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik eleştirileriyle Arap ülkelerindeki demokratik olmayan rejimlere yaklaşımları arasındaki farka dikkat çeken Sultan, Avrupa'nın Türkiye korkusunun demokrasi ve insan haklarıyla ilişkili olmadığını belirtiyor.

"AVRUPA ÇİN İSLAM DÜNYASI YALNIZCA BİR PAZAR"

Sultan'a göre Avrupa'nın tavrı, İslam dünyasını sadece ürünlerini satacağı üçüncü dünya ülkelerinden oluşan bir pazar olarak görmesinden kaynaklanıyor.

"ONLARI KORKUTAN HİLAL"

Bahreynli yazar İbrahim El Şeyh de Ahbaru'l Halic gazetesinde yayınlanan “Onları korkutan hilal” başlıklı makalesinde şöyle diyor:

“Onlar (Avrupalılar) kendilerine boyun eğen ve tabi olan Arap ve İslam ülkelerine alışmışlardı. Uzun zamandır uygarlık bakımından kendilerinden üstün ve ekonomisi birçok Avrupa ülkesinin ekonomisinden daha iyi bir İslam devletinin kokusunu almamışlardı. Dini İslam olan, halkın seçtiği demokratik bir yönetime sahip ve kendilerine denk bir cumhuriyete alışık değiller.”

ALİMLER CEPHESİ

Âlimler cephesinde de Avrupa'nın ırkçı tavrına karşı Türkiye'ye tam destek var.

Başkanlığını Yusuf El Karadavi'nin yaptığı Dünya Müslüman Alimler Birliği yayınladığı bildiride Hollanda'yı kınayarak Türk yetkililere ve Hollanda'da yaşayan Türklere yapılanların siyasi ve ahlaki açıdan kesinlikle kabul edilemez olduğunu ifade etti.

HALK NE DÜŞÜNÜYOR?

Arap sokağında halkın tepkisi de çok farklı değil.

“Anayasa değişiklikleri ve başkanlık sistemine geçiş Avrupa'yı bu kadar korkuttuğuna göre demek ki Türkiye'nin iyiliği için doğru yönde atılmış bir adımmış.

 

Haber Ara