Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Avrupa Milli Görüş'ten mültecilere iftar

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avrupa Milli Görüş Teşkilatı, Almanya'nın bazı kentlerinde Dünya Mülteciler Günü'nde mültecilere iftar verdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 05:10:35

Avrupa Milli Görüş'ten mültecilere iftar

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı, Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Almanya'nın bazı kentlerinde mültecilere iftar verdi.

 Hasene Sosyal Yardım Derneği ile Münih, Dortmund, Bielefeld, Hamburg ve Berlin şehirlerinde düzenlenen programlar kapsamında iftardan önce mülteci kamp ve yurtlarında yaşayan çocuklar için oyun alanları kuruldu.

Berlin'de büyük çoğunluğu Balkanlar, Suriye ve Irak'tan gelen yaklaşık 240 mültecinin kaldığı Goerzalle Mülteci Yurdu'ndaki etkinlikte oyun alanında doyasıyla eğlenen çocuklara çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

İftar programında ise IGMG Berlin şubesinde faaliyet gösterenler ile yurtta kalan mülteciler birlikte oruçlarını açarak sohbet etti.

IGMG Berlin Bölge Başkanı Sait Jurnal, çeşitli sebeplerden dolayı Avrupa'ya sığınmış ve Almanya'ya gelmiş mültecilerin zor şartlar altında yaşadıklarına işaret ederek, "Burada bulunmak ve yaşamak gerçekten zor. En çok da çocuklar etkilenmektedir" dedi.

IGMG olarak bugün mültecilerin yanında ve onlarla dayanışma içinde olduklarını gösterdiklerini ifade eden Jurnal,  aynı zamanda mültecilerle tanışarak dostluklar kurulmasını amaçladıklarını kaydetti.

Hasene Derneği Başkanı Mesud Gülbahar da yardım bekleyen insanlara yönelik şimdiye kadar birçok proje gerçekleştirdiklerini ancak bu etkinliğin bambaşka bir memnuniyet verdiğini belirterek, "Kendimizi bu insanlara karşı sorumlu hissediyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Ara