Dolar

32,3130

Euro

34,6929

Altın

2.407,31

Bist

10.045,74

Avrupa'dan 3 AB ülkesine dava

Avrupa Birliği, mülteci anlaşmasına uymadıkları gerekçesiyle Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'ne dava açtı. Üç ülkenin AB prosedürüne uymadığı belirtilirken, AB, bugüne kadar yerleştirmesi gereken 160 bin sığınmacıdan sadece 20 bin 896'sını diğer üye ülkelere yerleştirilebildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 14:13:10

Avrupa'dan 3 AB ülkesine dava

Avrupa Birliği, mülteci anlaşmasına uymadıkları gerekçesiyle Polonya, Macaristan ve Çek'e dava açmaya hazırlanıyor.

El Pais'te yer alan habere göre, Avrupa Komisyonu, mültecilerle ilgili AB ülkeleri arasında yapılan anlaşma gereği kotaya bağlı kalmayan ülkelere dava açmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda, Polonya, Macaristan ve Çek'e dava açılacak.

  1. Söz konusu 3 ülkenin AB Konseyi kararlarından doğan sorumluluklarını ihlal ederek sığınmacı almadığı belirtilirken, "Bu çerçevede, önceki Yeniden Yerleştirme Raporunda belirtildiği üzere, Komisyon bu üç üye ülke hakkında ihlal prosedürü başlatmaya karar verdi." ifadesi kullanıldı.

"Yasal zorunluluk"

AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopulos, mültecileri almayan ülkeleri eleştirerek "Ahlak ve etiğin yanı sıra yasal bir zorunluluk" olarak niteledi.

Avrupa sözünü tutamadı

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Türkiye, Ürdün ve Lübnan ile üye ülkeler Yunanistan ve İtalya'daki sığınmacıları alma konusundaki yükümlüklerini yerine getirmedi.

İtalya ve Yunanistan'dan almaları gereken 160 bin sığınmacıdan bugüne kadar sadece 20 bin 896'sını diğer üye ülkelere yerleştirildi.

Haber Ara