Dolar

32,3855

Euro

34,7774

Altın

2.436,09

Bist

10.001,58

Arakan soykırımı için imza kampanyası

Arakan'da yaşanan insanlık dramına toplumsal farkındalığı yaratmak amacıyla Arakan Platformu tarafından başlatılan online imza kampanyası devam ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 12:04:04

Arakan soykırımı için imza kampanyası

Arakan Platformu, 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar devleti ve Budist çetelerin işkencelerine maruz kalan Arakanlı müslümanların yaşadıkları acıyı azaltmak amacıyla "https://www.change.org/o/arakan_platform" internet adresinden online imza kampanyası başlattı.

Halen devam eden imza kampayasının girişinde yazılı bir açıklama yapan platform "Myanmar'da yaşanan insanlık durumuna acilen dur denilmeli" ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLEDİLİYORLAR"

Açıklamada "Arakan halkı, vatanlarında on yıllardır Myanmar Devleti ve aşırı uçlara mensup Budist çetelerin baskı, ayrımcılık ve şiddetine maruz kalmaktadır. Temel vatandaşlık hakları ellerinden alınan Arakanlı Müslümanların milyonlarcası yurtlarını terk etmek zorunda bırakılmış, köyleri yakılmış, yaşlı, kadın ve çocukları dünyanın gözü önünde katledilmiştir." ifadelerine yer verildi.

"DÜNYANIN EN KÖTÜ KAMPLARI"

Ayrıca platform açıklamasında "Kendi vatanlarında yaşayan Arakanlıların sayısı, yaklaşık üç milyondan bir milyona kadar düşmüştür. Bu durum, Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından da soykırım olarak nitelendirilmektedir.Kendi vatanlarından çevre ülkelere kaçan mülteci Arakanlıların yaşadıkları kamplar Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın tespitlerine göre dünyanın en kötü mülteci kampları durumundadır.

Dünyanın gözü önünde yaşanan bu zulüm ve vahşeti görmezlikten gelmek büyük bir insanlık ayıbıdır." diyerek mülteci kamplarındaki ağır koşullara da dikkat çekti.

"ZULMÜ YAPANLARIN YARGILNMASI İÇİN..."

Arakan platformu ayrıca başlattıkları imza kampanyasına destek çağrısında bulunarak "Arakan halkının topraklarına geri dönebilmesi, vatandaşlık haklarının yeniden teslim edilmesi, güvenlik, eğitim, sağlık gibi tüm hukuki ve insani haklarının iadesinin sağlanmasını ve bu zulmü yapanların yargılanmalarını talep ediyoruz." dedi

Haber Ara