Dolar

32,2964

Euro

34,6522

Altın

2.412,35

Bist

10.045,74

Amerikalı Müslümanlar: Vize yasağı kaldırılsın

Washington yönetiminin Türkiye'yle birlikte bazı Müslüman ülkelerden gelen vize başvurularını askıya almasının ardından ABD'de çeşitli gruplarından tepkiler gelmeye devam ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 15:27:53

Amerikalı Müslümanlar: Vize yasağı kaldırılsın

TIMETURK | ÇEVİRİ

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, 2015 yılında başkanlık seçimleri sırasında yürütülen kampanya kapsamında Müslümanların ABD'ye girmesini engelleyeceğini söyleyen Trump'a dava açtı. Ancak ABD Yüksek Mahkemesi birliğin davasını geçerli bulmadı. Twitter hesabında “Müslümanlara yönelik yasağı engellemek için pazartesi günü mahkemede olacağız” mesajını yayımlayan örgütün dava talebi ABD Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi.

Henüz süresi dolmamış sığınmacılara yönelik 120 günlük mülteci yasağına da tepki olan dava için olumsuz karar veren mahkeme, konuyla ilgili Hawaii eyaleti tarafından getirilen soruşturmayla da ilgilenmedi.

Göreve başladıktan bir ay sonra içinde Irak'ın da olduğu yedi Müslüman ülkeye vize yasağı getirdiğini duyuran, daha sonra Mart ayında Irak'ı listeden düşürerek yasağı revize eden ve yasağın kapsamını sınırlayan Trump'ın kararları tpeki çekmişti. Beyaz Saray vize yasağının militan saldırıları ve terörist eylemleri önlemek için gerekli olduğunu söyledi.

 

Haber Ara