Dolar

43,2854

Euro

50,7801

Altın

6.578,17

Bist

12.814,32

Amerikalı fotoğrafçının gözünden İstanbul

Amerikalı fotoğraf sanatçısı Anthony Epes, 'Cities at Dawn' (Şafakta Şehirler) projesi kapsamında, gün doğarken İstanbul'u fotoğrafladı.

12 Yıl Önce Güncellendi

2015-05-14 14:21:11

Amerikalı fotoğrafçının gözünden İstanbul

BBC'sinin haberine göre; Daha önce Paris, Londra, Roma, Venedik, Singapur gibi kentlerin şafak vakti fotoğraflarını çeken sanatçı, BBC Türkçe'ye, "İstanbul dünyanın en büyük kentlerinden biri. Öğleden sonra İstanbul'un sokaklarında yürümek çok bunaltıcı. Her yer insan kaynıyor. Arabalar, gürültü. Ama bir Nisan sabahı saat 04.00'te şehir neredeyse benim. Şafak vakti yeni dünyaları keşfeden bir kaşif gibi hissediyorum. Şehri gerçek haliyle görüyorum" dedi.

2000'den beri İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan sanatçı, şöyle devam etti:

“Şafak vakti fotoğraf çekmeye sihir katan şey ışık. Güneş mavi gökyüzünü delerken, inanılmaz pembeler, sarılar, morlar, turuncular oluşuyor. Her sabah diğerinden farklı. Her kentin farklı özellikleri var."

"Ama İstanbul'un etrafını suyun çevrelemesi nedeniyle çok değişken bir ışığı var."

"Sisin her yeri basması ve güneşin sisi aralamasına tanık olmak, benzersiz bir şey."

"İstanbul, muhteşem şafak fotoğrafları için en mükemmel kent. Tepeler ve çatıların içiçe gemesi nedeniyle şehri ve gün doğumunu yüzlerce farklı açıdan görebiliyorsunuz."

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NBA'in efsane yıldızlarından Shaquille O'Neal ile bir araya geldi

Haber Ara