Dolar

44,6122

Euro

51,6316

Altın

6.679,11

Bist

12.984,68

Amerika İran’ı BM’ye şikayet edecek

ABD İran’ın gerçekleştirdiği son balistik füze denemesinin BM kararlarına “açık bir biçimde ihlali” olduğunu söyledi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 12:21:05

Amerika İran’ı BM’ye şikayet edecek

Amerika'nın BM elçisi Samantha Power yaptığı açıklamada İran'ın balistik füze denemesinin BM kararlarının açık bir biçimde ihlali anlamına geldiğini ve bu durumu BM Güvenlik Konseyi'nde gündeme getireceklerini söyledi.

İran 10 Ekim'de kendi üretimleri olan uzun menzilli ve istenilen her hedefe güdümlenebilecek füzeyi başarı ile test ettiklerini açıklamıştı.

Power yaptığı açıklamada “Mevcut bilgiler değerlendirdikten sonra, İran'ın orta menzilli ve nükleer silah kullanabilecek bir füze atışı yaptığını teyit edebiliriz. BU BM Güvenlik Konseyi 1929 numaralı kararının açık bir biçimde ihlalilidir” dedi.

Power ayrıca önümüzdeki günlerde Amerika'nın BM yaptırımlar komitesine ihlaller hakkında bir rapor sunacağını ve İran'ın “uluslararası yükümlülükleri umursamayan tavrına uygun bir karşılık verilmesi” yönünde baskıda bulunacağı söyledi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Saldırganların kullandığı otomobil

Haber Ara