Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Amerika Asya’da güçleniyor

ABD donanması en gelişmiş uçak gemilerinden birini Japonya’da konuşlandırdı. Amerika bu hareketle ülkenin bölgedeki deniz filosunu kuvvetlendirmeyi ve Asyalı müttefikiyle trans-Pasifik bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 21:13:31

Amerika Asya’da güçleniyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

USS Ronald Reagan adlı Amerikan gemisi Amerikan Donanması'nın Tokyo yakınlarındaki Yokosuka üssüne konuşlandırıldı. 5 bin kişilik mürettebatı ve 80 uçak ile USS Ronald Reagan gemisi son teknolojiye sahip hedefleme ve savunma radarları, entegre silah sistemleri ve kumanda ve iletişim sistemleri ile donatılmış bulunmakta.

Bahsi geçen geminin Japonya'ya konuşlandırılmasıyla, bu ülkede bulunan daha az gelişmiş sistem ve teknolojiye sahip olan USS George Washington gemisi bir üs seviyeye geçirilmiş oldu.

Yokosuka deniz üssünde basın toplantısı düzenleyen geminin askeri komutanı Kaptan Chris Bolt “En son teknolojiye sahip ve en mükemmel seviyede GPS'imiz ve kontrol aynamız var ki bu sayede arkamızdan kimin geldiğini görebiliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yönünü Asya'ya dönen Amerika,  en gelişmiş araçlar da dahil olmak üzere donanmasının %60'ını bölgeye konuşlandırarak bölgedeki kuvvetlerini yeniden dengeliyor.

Haber Ara