Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Almanya'da sığınmacılardan 'Eylül' rekoru

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, eylül ayının gelen sığınmacılar konusunda son on yılların 'rekor ay'ı olacağını belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-30 01:54:21

Almanya'da sığınmacılardan 'Eylül' rekoru

Ajanslarda yer alan bilgide; Ağustos ayında yaklaşık 105 bin sığınmacının ülkeye giriş yaptığını açıklayan Maiziere, "Eylül ayı, bu yılın ve son on yılların rekor ayı olacak" ifadesini kullandı. 

Maiziere, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, son günlerde Almanya'ya gelen sığınmacıların sayısının çok yüksek olduğunu vurgulayarak, son 4 gün içinde günde yaklaşık 8 ila 10 bin kişinin geldiğini belirtti.

Eylül ayı için resmi rakamları veremeyeceğini belirten Maiziere, bazı sığınmacıların kaydolmadığını, sınırda kayıt altına alınanlardan çoğunun da başka yerlerde tekrar kayıt yaptırdığı veya başka bir ülkeye gittiğini söyledi.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer ise Bayvera eyaletine ay başından bu yana 169 bin 400 sığınmacının geldiğini açıkladı. 

Öte yandan, sığınmacı yurtlarında yaşanan bazı sorunlardan dolayı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) sığınmacılara dağıtılmak üzere Almanya Anayasası'nı Arapça hazırlattığı da bildirildi.

SPD Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann, SPD'nin anayasanın ilk 20 maddesini tercüme ettirdiğini söyledi.

Haber Ara