Dolar

32,1941

Euro

35,0052

Altın

2.515,38

Bist

10.739,57

Almanlar, Rusya ile sorun istemiyor

Yapılan son bir araştırmaya göre Alman halkının yüzde 81'i Rusya ile sorun yaşamak istemiyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-09 15:07:51

Almanlar, Rusya ile sorun istemiyor

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Körber Vakfı tarafından yapılan bri ankette Doğu Almanya'da yaşamış milyonlarca insanın Rusya'yla olan kültürel yakınlığı ve sevgisi devam ediyor. Ankete katılanların yüzde 81'i Rusya ile yakın ilişkiler geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Alman Bild gazetesine demeç veren Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, NATO'nun yakın zamanda Polonya ve diğer Doğu Avrupa ülkelerinde düzenlediği geniş kapsamlı tatbikatları eleştirerek "Bizim şu anda yapmamamız gereken bir şey varsa o da yüksek sesli savaş tehditleri ve savaş çığırtkanlığı yaparak durumu daha da alevlendirmektir. NATO'nun doğu sınırlarında sembolik bir şekilde tankların yürütülmesiyle güvenliğimizin artırılacağını düşünen varsa yanılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Politico'da bir yazı kaleme alan Matthew Karnitsching de NATO içerisinde Rusya karşıtlığının bütünsel olmadığını vurgulayarak, Almanya'nın NATO içerisindeki Rusya tavrının gün geçtikçe müttefiklerini kızdırdığını belirtiyor. Steinmeier'in NATO karşıtı açıklamaları Alman siyasiler tarafından da tartışılıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Steinmeier'in sözlerinin sadece bir retorik hatası olmadığını belirterek meslektaşını sert biçimde eleştirdi.

Steinmeier'in eleştirilen sözlerine rağmen, Almanya'da yapılan bir araştırmada 'en sevilen politikacı' Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier seçilmişti. Bild
Gazetesi'nde yayınlanan sonuçlara göre, ankete katılanların yüzde 70'i Steinmeier'dan 'memnun' ya da 'çok memnun' olduklarını belirtmişti.

AVRUPA İÇERİSİNDE SESLER YÜKSELİYOR

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin basın toplantılarında Rusya ile ilgili mesajlar ön plana çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Zirve öncesi basın mensuplarına açıklama yapmış ve "Rusya, Fransa için ne düşman ne de tehdit" demişti.

Haber Ara