Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Alman polisi göstericileri dağıttı

Almanya'da gece protesto kampı yapan göstericilere polis, biber gazı ve copla müdahale etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-03 17:21:47

Alman polisi göstericileri dağıttı

Federal Anayasa Mahkemesi, Almanya'nın Hamburg kentinde G20 karşıtlarının protesto için kamp kurmasına izin verilmiş, ancak protestocuların geceleri dağılması yönünde karar alınmıştı.

4 bin kişi, Hamburg merkezinde dünyanın önde gelen ülkelerinin iklim ve ticaret politikalarını protesto etti.

Protestoculara, polis biber gazlı ve coplu sert bir müdahale gerçekleştirdi.

Güvenlik üst seviyede

Aylar öncesinden güvenlik çalışmalarına başlayan Hamburg polisi, özellikle 5 Temmuz'dan itibaren birçok caddenin trafiğe kapatılacağını ve G20 Zirvesi'nin yapılacağı Hamburg Fuar alanı yakınlarındaki toplu taşıma duraklarının da kullanılamayacağını duyurdu.

Yetkililer özellikle bu tarihlerde olası güvenlik kontrollerine karşı vatandaşların mutlaka kimliklerini yanlarında taşımalarını da tavsiye ediyor. Özellikle bu tarihlerde uçak yolculuğu yapacakların mutlaka gideceği güzergah hakkında bilgi alması ve biraz daha erken havalimanına gitmeleri tavsiye ediliyor.

200 eğitilmiş polis köpek bulunacak

G20 zirvesinde 200 kadar da eğitilmiş polis köpeklerin görev yapacağı belirtildi. Zirvenin yapılacağı Hamburg Messe (Fuar alanı) önünde Köpek Eğiticisi Alex Lük nezaretinde yapılan etkinlikte, eğitilmiş köpekler basına tanıtıldı. Rebell adındaki 5 yaşındaki polis köpeği ile tatbikat yapan Lük, eğitilmiş köpeklerin görevlerini ve neler yaptığını basına uygulamalı olarak gösterdi.

Haber Ara