Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Alman basını: Türkiye çok kızgın

Alman Basını, Steinmeier'ın ziyaretini dostluk havasından uzak olarak tanımlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 11:26:12

Alman basını: Türkiye çok kızgın

Almanya'nın son dönemde uyguladığı çifte standart hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de diğer siyasilerin tepkisini çekti.

Darbe girişimi sonrası Almanya'ya kaçan FETÖ'cülerin ve PKK destekçilerinin bu ülkede serbestçe dolaşması bardağı taşırdı. Son günlerde Ankara- Almanya arasında esen soğuk rüzgarlar medyaya sık sık yansıdı.

Bu gerilimi yumuşatmak için dün Türkiye'yi ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Ankara'nın çifte standarda verdiği tepkiye bizzat şahit oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin, Avrupa Birliği çevrelerinden gelen haksız eleştirileri esefle karşıladığını belirtirken Dış İşleriş Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da düzenlenen ortak basın toplantısında, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik tavrına tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, "AB ülkelerinden Türkiye'ye aşağılayıcı tavırlardan bıktık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Külliye'de kabul ettiği Steinmeier'e FETÖ ve PKK uyarılarda bulundu.

Haber10'un haberine göre; Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'ın ziyareti Bild gazetesi arafından Ankara'da soğuk rüzgarlar ve dostluk havasından uzak olarak tanımlandı.

Steinmeier'ın karşılanmasında kırmızı halı olmadığını, üst düzey karşılamanın da yapılmadığına dikkat çeken gazete, Alman bakanın makam aracının da uçağa yaklaşmasına müsaade edilmediğini aktardı.

"TÜRKLER KIZGIN, ÇOK KIZGIN"

Steinmeier'ın makam aracına Alman bayrağının da takılamadığı detayını aktaran Bild, "Yapılanların verdiği mesaj çok açık: Türkler kızgın. Çok kızgın" diye yazdı.

Haber Ara