Dolar

32,3592

Euro

34,6279

Altın

2.382,52

Bist

10.177,56

Alman basını: NATO zirvesinde Erdoğan ve Merkel arasında kriz çıktı

Alman basınında yer alan haberlere göre NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Alman Şansölyesi Angela Merkel arasında Ermeni tasarısından ötürü kriz çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-09 21:41:05

Alman basını: NATO zirvesinde Erdoğan ve Merkel arasında kriz çıktı

Alman medyasının iddiasına göre; NATO zirvesinde Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ciddi bir anlaşmazlık çıktı. Spiegel Online başta olmak üzere pek Almanya merkezli haber kaynağı durumu "NATO zirvesinde skandal" ifadeleriyle duyurdu.

Daha önce de Türkiye ile Almanya arasında İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etmek isteyen milletvekillerine izin verilmemesi nedeniyle kriz çıkmıştı.

İddialara göre Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman milletvekillerinin İncirlik'i ziyaretine izin vermesini talep etti. Ancak Erdoğan, Merkel'in bu talebine Ermeni soykırımı tasarısı ile karşılık verdi. Erdoğan, Merkel hükümetinin Ermeni tasarısını desteklemediğini açıklamasını istedi. Ancak bu açıklama yapıldıktan sonra milletvekillerinin İncirlik'i ziyaret edebileceğini söyleyen Erdoğan, net tavrıyla karşılaşan Merkel, "Karşılıklı diplomatik pozisyonlarımızı belirledik" diyerek diplomatik bir ifadeyle durumu kurtardı. Alman gazeteleri yaşanan bu gelişmeyi "Erdoğan Merkel'i tersledi" ve "NATO zirvesinde skandal" başlıklarıyla okuyucularına duyurdu.

Haber Ara