Dolar

32,3424

Euro

34,8685

Altın

2.395,70

Bist

10.195,76

Ahrar'uş Şam: Safevi projesinin önündeki tek engel Suriye

Suriye'nin etkin muhalif örgütlerinden Ahrar'uş Şam, Ramazan ayı dolayısıyla bütün Müslümanlara hitap eden bir tebrik mesajı yayınladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 14:52:01

Ahrar'uş Şam: Safevi projesinin önündeki tek engel Suriye

"Rahman ve Rahim olan insanı yaratan, ona konuşmayı öğreten Allah'a hamd olsun. Bize Kur'ân'ı indiren ve Ramazan'a kavuşturan Allah'a hamd ederiz. Başta, sonda, gizli ve açık hamdler onadır. Her halimizde hamd Allah'a dır.

İnsanların efendisi, hidayet imamı, peygamberimiz ve önderimiz Hz.Muhammed'e, ailesine ve ashabına salat ve selam olsun.

Aziz Ümmetimizin, özgür, sabırlı ve kahramanca cihad eden halkımızın ramazan ayı mübarek olsun. Ebû Hureyre'nin bildirdiğine göre Ramazan gelince Resûlullah (sav) sahabeye şöyle derdi: “Mübarek ramazan ayı size geldi. Allah o ayda oruç tutmayı size farz kıldı. Bu ayda sema kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve azgın şeytanlar zincire vurulur. Bu ayda bin geceden daha hayırlı bir gece vardır. Bu gecenin hayrından mahrum olan gerçekten de mahrum olmuş demektir.” (Ahmed ve Nesâî rivayet ettiler.)

Resûlullah'ın (sav) peygamber olarak gönderilişinden on beş asır sonra rahmet, bereket ve zafer ayı olan bir ay yine geldi. Direnişimizin başlangıcından bu yana sabırlı halkımız dört ramazan geçirdi ve Rabbinin yardımına inanarak insanlığa hala sabır, sebat ve azimet dersleri vermektedir. Şerefli Halkmız özgürlük ve izzetinin karşılığında hiç bir bedeli kabul etmemiştir. Zaferin ışıkları görünmeye ve İslamın sabahı doğmaya başlamıştır.

"ŞAM ÖZGÜRLÜĞÜN KAPISIDIR"

Sevgili Halkımız!

İlk günden hep beraber bu zalim rejimi devirmek için yola çıktık. O zaman birçoğumuz, birkaç günde zaferi elde edeceğimizi zannetti. Ancak,yarattıklarına karşı merhametli, her şeyden haberdar olan Allah'ın bir  muradı vardı. Allah, zulmün kökünden sökülüp atılmasını, zalim rejimi bütün oluşum ve yapılanmasıyla, rejimin üzerine bina edildiği fikir esaslarıyla rejimin, rejime zulmünde yardımcı ve yardakçı olanların yok edip silmesini, tarihin çöplüğüne atılmasını murad etti. Yüce Allah şöyle buyurur: “Hatırlayın ki, Allah size, iki taifeden (kervan veya Kureyş ordusundan) birinin sizin olduğunu vadediyordu; siz de kuvvetsiz olanın (kervanın) sizin olmasını istiyordunuz. Oysa Allah, sözleriyle hakkı gerçekleştirmek ve (Kureyş ordusunu yok ederek) kâfirlerin ardını kesmek istiyordu.” (Enfâl/7)

Ey Sabırlı Halkım! Allah'ın sizin için takdir ettiği şey mübarek olsun.

Ey Şam Toprakları! Allah'ın senin halkına ihsanı kutlu olsun.

Doğunun izzeti Şam'da başlar, Şam özgürlüğün kapısıdır. Özgürlük isteyen herkes Onun (Şam) kapısını çalar.

Ey Halkım!

Zor doğum güçlü ve sağlıklı bebeğin müjdecisidir. Muhakkak ki gecenin zifiri karanlığını şafağın aydınlığı takip edecektir.

"BİZ DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Ey Halkım!

Çok acılar çektiniz. Oğullarınızı, kardeşlerinizi, sevdiklerinizi kaybettiniz. Nice günler aç ve uykusuz kaldınız. Siz direnişin kendisisiniz ve direniş sizsiniz. Çocuklarınızın duvarlara yazdıkları sloganlar ve meydanlardaki direnişiniz olmasa, savaşçıların ve silahların ne değeri olurdu ki!

Ahrar Şam İslam Hareketinde ki evlatlarınız, diğer Direniş Hareketlerinde olan mücahid kardeşleriniz, onlar sizsiniz, siz onlarsınız. Arzularınızla, emellerinizle, yaralarınızla, açlığınızla ve direnişinizle bu hareket, bu mücadele sizindir.

Haklı Direnişinizi yok etmeye, yolundan saptırmaya veya zayıflatmaya çalışan her gücün, her projenin önünde dimdik duran kale olacağımıza dair Rabbimize söz verdik. Allah'tan bize bunu kolaylaştırmasını ve üzerimizden yardımını esirgememesini niyaz ederiz

Ey Halkım!

Mübark direnişinizin üzerinden dört yıl geçti. Bu süre zarfında zalim rejime bir çok acılar tattırdınız. Çocukların sloganlarıyla başlayan direniş, bugün şehirleri, askeri üsleri ve havaalanlarını özgürleştirmektedir.

İdlib'i, İdlibin evlatlarıyla fethetme onurunu bize ikram eden, yaşatan Allah'a hamd olsun.

Direnişin Başkenti Aziz Dera'da, rejimin en büyük kalelerinin birer birer ele geçirilmesi, Allah'ın izniyle Başken Şam'ın fethinin müjdesi olacaktır.

Kalbimizde Ğuta ve Hums'ta muhasara altına olan kardeşlerimizin hüznüyle, Halep'te Harici Cehennem Köpeklerinin saldırıları, Esed Çetesinin varil bombaları altında yaşadığı büyük sıkıntılara rağmen direnen halkımızı bir an olsun unutmadan, Aziz Halkımızın Allah'ın yardımıyla elde ettiği zaferlerinin onurunu yaşıyoruz.

"HASEKE VE TEL ABYAD'I UNUTMADIK"

Ey Halkım!

Sabredin, birbirinize sabrı tavsiye edin. Bilin ki zafer yakındır.

Haseke ve Telabyad'da halkımızın maruz kaldığı sıkıntılarını nasıl unutabiliriz? PYD Çeteleri tarafından Kürtçülük adına Arap ve Türkmen kardeşlerimizin göçe zorlanmalarını nasıl görmezden gelebiliriz?

Halbuki Selahaddin'in torunları Kürt Kardeşlerimiz, Cihadımızın ortakları, kader ve dava kardeşlerimiz, Allah'ın izniyle, kardeşlerimiz kardeşleriyle, bizimle beraberdirler, düşmana karşı bizimle aynı mevzidedirler, PYD Çeteleriyle değil.

"SURİYE CİHADI SAFEVİ PROJESİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL"

Irkçı Zalim Rejim, Mecusi Safevi İran ve Paralı Milisleriyle Cehennem Köpekleri Hain Hariciler birlik olmuşlar Suriye Halkının Haklı Direnişini/Kurtuluş Savaşını  yok etmeyi hedeflemişlerdir. Nihâi zafer bunların Suriye topraklarından sökülüp atıldığı gün olacaktır. Bugünden sonra artık sadece özgürleştirilmiş bölgeleri savunmak yeterli değildir. Artık halkımızın düşmanlarını, Doğuda, Sahilde ve Şam'da vurma zamanıdır.

Halkımıza karşı kurulan tuzaklar ve komplolar Suriye sınırlarını aştı. Kurulan bu komploların bölgedeki Sünnilere karşı olduğu açıkça görülmektedir.

Şu açıkça görüldü; Suriye Cihadı, İranın bölge üzerinde ki Büyük Safevi Projesine karşı ilk direniş hattını oluşturmaktadır bundan dolayıdır ki İran bu engeli ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.

Kim bu tehlikeye (İran'ın Büyük Safevi Projesi) engel olmak istiyorsa, Suriye Direnişine destek versin ki Şam'ı bu Irkçı Projeye mezar kılalım.

"SÜNNİ BİR İTTİFAK KURMAYA MECBURUZ"

İran, Safevi Fars İmparatorluğunu yeniden kurmak istemekte bu proje uğrunda dini sloganları kullanmaktadırlar.

Biz, bu Safevi - Farisi- İran tehlikesine karşı Sünni bir ittifak oluşturup, bu tehlikeye karşı konulmasının kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz.

Ey Kahraman Mücahidlerimiz, Ey Ahrar Şam'ın Cengaverleri, Mübarek Şam Topraklarının Muhafızları, Ey Nusra'nın ve İslam Ordusunun Yiğitleri, Ey Ecnad Şam ve Özgür Ordunun Aslanları !

Bu ayınız, zafer ayıdır. Safları ve gücümüzü birleştirmeden asla zafere ulaşamayız. Birleşin ve birbirinize kenetlenerek hayırlı olduğunuzu Allah'a gösterin. Şunu bilin ki; siz zafere yaklaştıkça saflarınızı ayırmak, aranızı bozmak için düşmanlarımız, tuzaklarını ve komplolarını arttıracaklardır. Hüsnü zan silahıyla Şeytanın vesvesesini yenin.

Rabbinizi razı edecek ve halkımızın acılarını dindirecek Siyasi bir Birliktelik oluşturun ki sizi ayırmak isteyenler başarısız olsunlar “Sabredin; (düşman karşısında) sebat gösterin; (cihad için) hazırlıklı ve uyanık bulunun ve Allah'tan korkun ki başarıya erişebilesiniz.”

Ey Ahrar Şam İslam Hareketinin Kahraman Evlatları! Ey Cengaverler Da'vanız Allah'ın Da'vasıdır.

Halkınız sizin, Safevî İran Projesine karşı karşı Ebû Bekr'in kılıcı, Hain Haricilere karşı Hz. Ali'nin kılıcı gibi nasıl savaştığınızı gördü.

Bu mübarek ayda Allah için hayırlarınızı arttırın. Bütün gücünüzle evlatlarınıza yardım edip onları canınız pahasına destekleyiniz. Sakın, Yüce Allah'ın: “Bir kısmınız bencilce kendi derdine düşmüş, başkalarının derdini umursamayan” buyurduğu kişilerden olmayın. Her Mümine imanı nispetinde dost, her Allah düşmanına da düşmanlığı derecesinde düşman olun

Bilinki biz halkımızın cansız bedenleriyle, heva ve hevesler üzerine bir sultanlık ya da mumdan bir devlet kurmak için yola çıkmadık. Aksine biz, Vatanımızı özgürleştirmek, halkımızı katledenlerden hesap sormak, birlik, beraberlik ve işbirliği içerisinde Rahman'ın halkımız için seçip beğendiği, halkımızın istediği devletimizi kurmak için yola çıktık.

Yardımı sadece Allah'tan isteyin ve onu çokça zikredip dua edin.  O'na karşı kulluğunuzu güzelleştirin ki Allah bize yardımını ihsan edip bizi başarıya ulaştırsın

Aziz Ümmetimiz!

 Bu ay fedakârlık, cömertlik ve yardım ayıdır. Bu gün Şam'daki evlatlarınız, sizi hedef alan Safevî- İran Projesinin her türlü saldırısına karşı baharınızı kışa çevirmeye çalışanların önünde sizi savunan ilk direniş hattıdır. Onlara dua ederek samimiyetle yardım ediniz. Fedakarlık ve cömertlikte onlara karşı cimri olmayın. Tıpkı Resûlullah'ın (sav) ramazanda diğer aylara göre daha cömert olması gibi siz de cömert olunuz.

Allah'tan, bu ayın, İslam ümmeti için izzet ve şeref ayı olmasını dileriz. Biz, Şam'da Safevî projeyle mücadele ederken kalplerimiz, Irak ve Yemen'deki kardeşlerimizle beraberdir. Çünkü düşmanımız bir, hedefimiz birdir. Yüce Allah'tan yaralarımızı sarmasını dileriz. Allah'tan, Burma ve Libya'daki halkımıza merhamet etmesini, Mısır'da ve dünyanın diğer coğrafyalarında mazlumlara yardım etmesini dileriz.

Rabbimizin, Halkımıza samimiyetle yardım eden ve onları canı gönülden, destekleyenlere dünyada ve ahrette yaptıkları hayrın karşılığını kat kat vermesini dileriz. Allah'tan Türkiye'deki komşularımızın, bize yardım eden, destekleyen kardeşlerimizin hallerini iyiliğe çevirmesini ve yaptıkları iyiliğin karşılığı dünya ve ahirette kendilerine ihsan etmesini niyaz ederiz.

Allahım! Orucumuzu, namazımızı ve cihadımızı kabul et. Senin ve bizim düşmanımız olanlara karşı bize yardım et.

Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (saw) salat ve selam olsun

HAŞİM ŞEYH EBU CABİR

AHRAR ŞAM İSLAM HAREKETİ GENEL EMİRİ"

Haber Ara